Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ισραήλ: Αυξημένη επιφυλακή υπό τον φόβο παλαιστινιακών επιθέσεων

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής έχει τεθεί στρατός και αστυνομία στο Ισραήλ υπό τον φόβο παλαιστινιακών επιθέσεων σε αντίποινα για τον θάνατο 10 Παλαιστινίων στη διάρκεια σημερινής επιχείρησης των ισραηλινών δυνάμεων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Η ισραηλινή αστυνομία αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι έχει αυξήσει το επίπεδο επιφυλακής, ενισχύοντας την παρουσία της στην Ιερουσαλήμ και άλλες πόλεις, ανησυχώντας για πιθανές πράξεις αντεκδίκησης από ένοπλους Παλαιστίνιους.

Παράλληλα, ο “Σιδηρούς Θόλος” (το σύστημα αντιπυραυλικής προστασίας του Ισραήλ) είναι έτοιμος να αναχαιτίσει ενδεχόμενες πυραυλικές επιθέσεις από τη Λωρίδα της Γάζας, με τον ισραηλινό στρατό να υπογραμμίζει ότι έχει τεθεί σε αυξημένο επίπεδο συναγερμού.

Δέκα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων ένας 16χρονος, και περισσότεροι από 100 άλλοι τραυματίστηκαν από πυρά ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια επιδρομής στη Ναμπλούς, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Έντονη ανησυχία εκφράζει το Στέιτ Ντιπάρμεντ
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέφρασε απόψε την έντονη ανησυχία του για την έξαρση της βίας στη Μέση Ανατολή. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση ανησυχεί ότι η επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη θα μπορούσε να ανακόψει τις προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηρεμίας στην περιοχή.

Η Ουάσινγκτον αναγνωρίζει τις ανησυχίες του Ισραήλ σε ό,τι αφορά ζητήματα ασφαλείας, παράλληλα όμως ανησυχεί και η ίδια για τις απώλειες αμάχων και τον μεγάλο αριθμό τραυματιών, δήλωσε ο Νεντ Πράις.

capital.gr

Shares