Δευτέρα , 17 Μαΐου 2021
Τελευταία Νέα

Ισπανία:Γυρίζει την πλάτη στην Ελλάδα και συμμαχεί με Τουρκία: “Μαζί με Γερμανία “δουλεύουμε” τις καλές σχέσεις με την Άγκυρα”….

Ισπανία: Την ώρα που το Όρους Ρέις προκαλεί σε Αιγαίο , Γερμανία και Ισπανία τάσσονται  στο πλευρό της Τουρκίας 

Μάλιστα ο πρέσβης της Ισπανίας διαφωνεί για την  επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας και τοποθετείται υπέρ της πρότασης Ερντογάν για περιφερειακή διάσκεψη στη Μεσόγειο.

Η διαμάχη στην Ανατολική Μεσόγειο «δεν μπορεί να δηλητηριάσει άλλες σχέσεις, πρέπει να περιοριστεί» και να επιλυθεί σε διμερές επίπεδο, δήλωσε ο νέος Ισπανός πρέσβης στην Τουρκία.

«Η Ισπανία είναι ένας πολύ καλός φίλος και των δύο χωρών, και της Ελλάδας και της Τουρκίας. Και κατανοούμε τις διαφορετικές θέσεις. Αλλά πιστεύουμε ότι το σημαντικό είναι να βρούμε μια λύση με διαπραγμάτευση», δήλωσε ο Javier Hergueta, μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu, μια μέρα μετά την παρουσίαση των διαπιστευτηρίων του στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρ.Τ. Ερντογάν.

«Η Ανατολική Μεσόγειος δεν μπορεί να δηλητηριάσει τις άλλες σχέσεις, ξέρετε, πρέπει να περιοριστεί εκεί. Πρέπει, όπως λέει η κυβέρνησή σας, να διαπραγματευτεί διμερώς με την Ελλάδα. Και υποστηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares