Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Ισπανία: 14 πτήσεις της Easyjet ακυρώθηκαν λόγω απεργίας των πιλότων

Δεκατέσσερις διεθνείς πτήσεις με αναχώρηση ή προορισμό την Ισπανία ακυρώθηκαν σήμερα λόγω της απεργίας των πιλότων της εταιρίας Easyjet στη χώρα, ανακοίνωσε ένα από τα συνδικάτα που κάλεσαν στην κινητοποίηση.

Η απεργία αυτή έρχεται να προστεθεί σε αλλά κοινωνικά κινήματα που έχουν ξεκινήσει άλλες εταιρίες από την αρχή του καλοκαιριού, μεσούσης της τουριστικής περιόδου και της επανεκκίνησης της τουριστικής δραστηριότητας μετά την πανδημία της Covid-19.

Οι Ισπανοί πιλότοι της Easyjet έχουν προειδοποιήσει από την πλευρά τους για στάσεις εργασίας όλα τα Σαββατοκύριακα του Αυγούστου από Παρασκευή έως Κυριακή.

Συνολικά, 14 ακυρώσεις καταγράφηκαν έως το μεσημέρι (13.30 ώρα Ισπανίας), ανακοίνωσε το ισπανικό συνδικάτο των πιλότων αερογραμμών (Sepla).

Έξι από τις πτήσεις αυτές επρόκειτο να αναχωρήσουν ή να φθάσουν στη Βαρκελώνη, ενώ άλλες οκτώ είχαν προορισμό ή αναχώρηση την Πάλμα της Μαγιόρκας.

Την περασμένη εβδομάδα, η απεργία το Σαββατοκύριακο οδήγησε σε 36 ακυρώσεις.

Οι πιλότοι διεκδικούν την επαναφορά των συνθηκών εργασίας που είχαν πριν από την πανδημία και νέες διαπραγματεύσεις για τη νέα συλλογική σύμβαση.

Μεσούσης της τουριστικής περιόδου αιχμής, η απεργία της Easyjet προστίθεται σε αυτήν που πραγματοποιούν τα πληρώματα αεροσκαφών μιας άλλης εταιρίας χαμηλού κόστους, της ιρλανδικής Ryanair, η οποία είχε έως σήμερα περιορισμένο αντίκτυπο με περισσότερες καθυστερήσεις παρά ακυρώσεις πτήσεων.

Στις κινητοποιήσεις αυτές προστίθεται το κοινωνικό κίνημα του πληρώματος καμπίνας της Iberia Express, θυγατρικής χαμηλού κόστους της ισπανικής εταιρίας — που αναμένεται να διαρκέσει 10 ημέρες από τις 28 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το συνδικάτο USO (Συνδικαλιστική Ένωση Εργαζομένων).

zougla.gr

Shares