Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Ισοπεδωτικός βομβαρδισμός! Τρέχει να σωθεί το ουκρανικό τάγμα ”Kraken”

Πλάνα από ρωσικά χτυπήματα του Grad- ”Σμπαράλια” τα ουκρανικά τεθωρακισμένα-Το Κρεμλίνο κατηγορεί το Κίεβο για τον βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια


Βαριές οι απώλειες για τους Ουκρανούς!
Την ίδια στιγμή το Κρεμλίνο κατηγορεί το Κίεβο για τον βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια. Ο βομβαρδισμός του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια “από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις” είναι “δυνητικά εξαιρετικά επικίνδυνος” και “θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για μια ευρεία περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του ευρωπαϊκού εδάφους”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Παράλληλα ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ, δήλωσε σήμερα ότι ο ουκρανικός σχηματισμός “Kraken” έχασε την μαχητική του ικανότητα στην κατεύθυνση του Χάρκοβο λόγω τεράστιων απωλειών και λιποταξίας μισθοφόρων.

Σύμφωνα με τον Κονασένκοφ, αυτό συνέβη λόγω του ότι καταστράφηκαν τα σημεία όπου προσωρινά είχε αναπτυχθεί το ουκρανικό τάγμα, από τις ρωσικές αεροδιαστημικές και πυραυλικές δυνάμεις.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι τώρα, προκειμένου να αναπληρώσει επειγόντως τις απώλειες, η ουκρανική πλευρά «προσπαθεί ανεπιτυχώς» να αναγκάσει τους κατοίκους του Χάρκοβο να ενταχθούν στο τάγμα ”Kraken”.

Γερμανικά Gepard στην Ουκρανία
Και ενώ οι απώλειες είναι μεγάλες για τους Ουκρανούς, ανακοίνωσαν την παραλαβή των πρώτων συστημάτων αεράμυνας Gepard από τη Γερμανία.

Η Επιχειρησιακή Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Νότιας Ουκρανίας ανακοίνωσε την άφιξη των πολυαναμενόμενων αυτοκινούμενων εγκαταστάσεων πυροβολικού Gepard από τη Γερμανία. Σήμερα, ο ουκρανικός στρατός παρέλαβε 3 μονάδες από την υποσχεθείσα παρτίδα των 30 μονάδων πυροβολικού Gepard . Είναι γνωστό ότι σχεδόν 100 Ουκρανοί στρατιωτικοί εκπαιδεύτηκαν στη Γερμανία για να εργαστούν σε αυτές τις αντιαεροπορικές εγκαταστάσεις.

Το Gepard έχει σχεδιαστεί για να χτυπά στόχους σε απόσταση έως και 4 km και απαιτεί μόνο 3 χειριστές: έναν οδηγό, έναν διοικητή και έναν πυροβολητή. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν το Gepard για την προστασία της υποδομής της χώρας από ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις.

 

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares