Παρασκευή , 27 Νοεμβρίου 2020

Ισλαμική Τρομοκρατία: «Περιμένουμε κι άλλες επιθέσεις στη Γαλλία, είμαστε σε πόλεμο με την ισλαμιστική ιδεολογία»

Ισλαμική Τρομοκρατία: «Περιμένουμε κι άλλες επιθέσεις στη Γαλλία, είμαστε σε πόλεμο με την ισλαμιστική ιδεολογία»
Ισλαμική Τρομοκρατία: Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανέν προειδοποιεί την κοινή γνώμη για τους τζιχντιστές που σπέρνουν τον θάνατο

 

Καθώς η Γαλλία έχει εμπλακεί σε “πόλεμο με την ισλαμιστική ιδεολογία” είναι πιθανό να εξαπολυθούν περισσότερες επιθέσεις σε γαλλικό έδαφος, προειδοποίησε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμαμέν.

“Είμαστε σε πόλεμο εναντίον ενός εχθρού που βρίσκεται μέσα κι έξω” από τη Γαλλία, επεσήμανε ο Νταρμαμέν μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

“Πρέπει να κατανοήσουμε ότι έχουν υπάρξει και θα υπάρξουν και άλλα περιστατικά όπως αυτές οι φρικτές επιθέσεις”, πρόσθεσε.

Χθες ένας 21χρονος Τυνήσιος που φώναζε «Αλάχου Άκμπαρ» αποκεφάλισε μια γυναίκα και σκότωσε άλλους δύο ανθρώπους στην βασιλική Νοτρ Ντάμ της Νίκαιας προτού τον πυροβολήσουν και τον απομακρύνουν από τον τόπο της επίθεσης αστυνομικοί.

Εντωμεταξύ ένας 47χρονος τέθηκε υπό κράτηση καθώς είναι ύποπτος ότι ήταν σε επαφή με τον Τυνήσιο δράστη της χθεσινής επίθεσης, μετέδωσε το BFM TV, επικαλούμενο πηγή της αστυνομίας.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares