Τρίτη , 24 Νοεμβρίου 2020

Ισχυρός «τείχος» απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα η άσκηση «Μέδουσα»

Ισχυρός «τείχος» απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα η άσκηση «Μέδουσα»

Αναχαιτίζεται με κάθε μέσο η τουρκική αλαζονεία, στενή συμμαχία Αιγύπτου-Ελλάδας με την κοινή άσκηση “Μέδουσα”


Μετά την υπογραφή του συμφώνου οριοθέτησης ελληνοαιγυπτικής ΑΟΖ και την διπλωματική διεμβόλιση του παράνομου τουρκολιβικού συμφώνου οι σχέσεις Ελλάδας-Αιγύπτου βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο συνεργασίας.

Ισχυρό τείχος απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα που κλιμακώνεται διαρκώς στην Ανατολική Μεσόγειο υψώνουν Αθήνα και Κάιρο με την κοινή διακλαδική άσκηση «Μέδουσα» που θα πραγματοποιήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις τους στις αρχές Δεκεμβρίου στην Αίγυπτο αλλά και με περαιτέρω σύσφιξη της αμυντικής τους συνεργασίας.

Σημειώνεται ότι η κοινή επιχείρηση «Μέδουσα» Αιγύπτου-Ελλάδας επρόκειτο να γίνει στην Αίγυπτο το καλοκαίρι αλλά αναβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού. Η σπουδή όμως να υλοποιηθεί μέσα στο 2020 παρά τις δυσκολίες της πανδημίας φανερώνει την ανησυχία Αθήνας και Καΐρου για την τουρκική επιθετικότητα.

Η άσκηση – που ανέκαθεν εκνευρίζει τους Τούρκους – έρχεται σε συνέχεια συνάντησης που είχε προ ημερών ο αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στην Αθήνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και της συμφωνίας τους να αντιμετωπίσουν από κοινού όσους απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, φωτογραφίζοντας προφανώς την Αγκυρα. Βούληση των δύο πλευρών είναι ότι δεν πρέπει να χαθεί καθόλου χρόνος, αφού η Τουρκία μετά και τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου απειλεί με διεξαγωγή νέων ερευνών και παραβατικών ενεργειών και σε περιοχές του ελληνοαιγυπτιακού συμφώνου.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares