Σάββατο , 3 Δεκεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Ισχυρές υποθαλάσσιες εκρήξεις σημειώθηκαν στο τμήμα του Nord Stream στη Βαλτική

nordstream

Το Κρεμλίνο και χώρες της Ευρώπης, έκαναν λόγο για σαμποτάζ, το οποίο προκάλεσε τη διαρροή αερίου στο Nord Stream τη Δευτέρα


Ισχυρές υποθαλάσσιες εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή των διαρροών φυσικού αερίου από τον Nord Stream, σύμφωνα με τις καταγραφές του σεισμολογικού σταθμού της Σουηδίας.

Τη Δευτέρα, η Nord Stream 2 AG ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε «περιστατικό έκτακτης ανάγκης» στο τμήμα του Nord Stream 2 στα ύδατα της Δανίας, καθώς η πίεση στη συγκεκριμένη γραμμή μειώθηκε απότομα. Αργότερα, η Nord Stream AG ανέφερε ότι καταγράφηκε επίσης μείωση της πίεσης και στις δύο γραμμές του Nord Stream.

Η Ναυτιλιακή Αρχή της Δανίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με διαρροή αερίου κοντά στο νησί Μπόρνχολμ, η οποία «μπορεί να είναι επικίνδυνη για τη ναυσιπλοΐα». Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται τη Σουηδική Ναυτιλιακή Αρχή , «υπήρξαν δύο διαρροές στον Nord Stream: μία στην οικονομική ζώνη της Σουηδίας και μία στην οικονομική ζώνη της Δανίας. Είναι πολύ κοντά η μία στην άλλη».

Τόσο το Κρεμλίνο, όσο και χώρες της Ευρώπης, έκαναν λόγο για σαμποτάζ, το οποίο προκάλεσε τη διαρροή.

Η διαδικασία πιστοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 σταμάτησε μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Παράλληλα, η άντληση μέσω του Nord Stream έχει σταματήσει λόγω της ανάγκης επισκευής και συντήρησης του εξοπλισμού της Siemens.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares