Παρασκευή , 23 Οκτωβρίου 2020

ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΜΑΚ: Διέσωσαν ηλικιωμένο στα Φάρσαλα

ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΜΑΚ: Διέσωσαν ηλικιωμένο στα Φάρσαλα

Κακοκαιρία Ιανός: Ήρωες της 8η ΕΜΑΚ σώζουν άνθρωπο καρέ-καρέ. Σκηνές που προκαλούν αίσθηση διαδραματίζονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας με τον όγκο του νερού να είναι εντυπωσιακός.

Η διάσωση του ηλικιωμένου άνδρα έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στα Φάρσαλα και συγκεκριμένα στο χωριό Σταυρός, από άνδρες της 8ης ΕΜΑΚ. Ο Ιανός έχει αφήσει πίσω του δύο νεκρούς, δύο αγνοούμενους και τεράστια καταστροφή. Ο άνδρας βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, το οποίο πλημμύρισε, με αποτέλεσμα να ανέβει στο καπώ για να σωθεί. Ο άνθρωπος βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση για πολλή ώρα και η εικόνα του που μεταδιδόταν από τα ΜΜΕ, ήταν συγκλονιστική αφού ανά πάσα στιγμή κινδύνευε να χαθεί στο νερό. Ευτυχώς διατήρησε την ψυχραιμία του και βρισκόταν σε συνεννόηση με τους διασώστες συνεχώς. Τελικά διασώθηκε με βάρκα της ΕΜΑΚ.

Όπως γράφει το Onlarissa, ο άντρας εντοπίστηκε από περίοικους που με τηλέφωνα και αναρτήσεις στα social media ζητούσαν την άμεση συνδρομή, καθώς ήδη το όχημα του εγκλωβισμένου είχε πάρε αρκετή ποσότητα νερού. Οι ειδικά εκπαιδευμένοι πυροσβέστες τελικά έσπευσαν και με βάρκα τον μετέφεραν σε ασφαλές σημείο, σε καλή κατάσταση.

Φωτογραφίες από το Onlarissa

Μεγάλη καταστροφή στο Βασιλί Φαρσάλων

Εικόνες βιβλικής καταστροφής κατέγραψε το onlarissa στο Βασιλί Φαρσάλων, όπου έχασε τη ζωή της μέσα στο σπίτι της, μία ηλικιωμένη γυναίκα. Ο ποταμός Ενιπέας σε μία σπάνια εξέλιξη υπερχείλισε, με αποτέλεσμα τεράστιες ποσότητες νερού να ρεύσουν ορμητικά προς το χωριό μεταφέροντας τόνους λάσπης και φερτών υλικών. Δρόμοι ξηλώθηκαν, τσιμεντένιοι αυλόγυροι κυριολεκτικά ισοπεδώθηκαν, σπίτια πλημμύρισαν, ακόμη και η εκκλησία, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν και πέρασαν μία δύσκολη νύχτα, κτηνοτροφικές μονάδες έγιναν άμορφη μάζα από σίδερο, ξύλο και λάσπη, η ΕΜΑΚ έκανε ολονύχτιες επιχειρήσεις διάσωσης με βάρκα. Ασύλληπτες εικόνες που κατέγραψε ο φακός του onlarissa.gr με τους κατοίκους να μετρούν τις πληγές τους.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares