Πέμπτη , 19 Μαΐου 2022
Τελευταία Νέα

Ήρωες μαθητές έσωσαν παιδί από απαγωγέα που θα το βίαζε

 

Αυτό που είδαν στο δωμάτιο ήταν ανατριχιαστικό – «Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε»


Όταν ο Βλαντ και ο Στιόπα είδαν έναν άγνωστο να τραβάει ένα αγόρι από την παιδική χαρά και να το πηγαίνει στο σπίτι του, αποφάσισαν να τον ακολουθήσουν. Αυτό που είδαν οι μαθητές στο διαμέρισμα του απαγωγέα τους σόκαρε, αλλά δεν αιφνιδιάστηκαν και έτσι έσωσαν το παιδί.

Δύο μαθητές λυκείου, ο Στεπάν Παντούροφ και ο Βλαντισλάφ Μπελιακόφ, έσωσαν ένα παιδί από έναν παιδόφιλο που το τραβούσε από την παιδική χαρά και το πήγαινε στο διαμέρισμά του.

Οι έφηβοι αθλούνταν στο προαύλιο όταν τους πλησίασε ένας άγνωστος τύπος ντυμένος με αθλητικά ρούχα και έμοιαζε να κινείται περίεργα.

«Πρέπει να σας πάω μια βόλτα στη συνοικία Κστόφσκι για να σας δείξω το δάσος εκεί», θυμούνται οι μαθητές να τους λέει ο άντρας.

Τα παιδιά κατάφεραν να ξεφορτωθούν τον άντρα και πήγαν να αγοράσουν κάτι για να πιούν από ένα κοντινό περίπτερο.

Αμέσως μετά ο Στεπάν πρότεινε στον Βλαντ να επιστρέψουν στην παιδική χαρά γιατί είχε μια ανησυχία και ήθελε να τον ακολουθήσει.

Όταν έφτασαν, είδαν τον άντρα να τραβάει ένα ξανθό αγόρι από τις τιράντες του παντελονιού του και να το πηγαίνει στην είσοδο μια πολυκατοικίας.

Χωρίς δισταγμό, τα παιδιά ακολούθησαν τον απαγωγέα και μόλις άνοιξε την πόρτα της εισόδου, έτρεξαν πίσω του και άρχισαν αν του φωνάζουν να αφήσει το αγόρι.

Ο απαγωγέας απάντησε: «Όχι, δεν θα τον αφήσω, είμαι παιδόφιλος, είμαι παιδόφιλος, φύγετε, αφήστε με ήσυχο».

Ο άνδρας πήγε το αγόρι σε ένα διαμέρισμα στον πρώτο όροφο και οιδύο μαθητές δεν έφυγαν και κάλεσαν αμέσως την αστυνομία.

«Ανοίξαμε την πόρτα και είδαμε την παρακάτω εικόνα, έναν άντρα γυμνό, τυλιγμένο με μια πετσέτα και κάποιος άλλος έπλενε το αγόρι στο ντους», περιγράφουν οι μαθητές.

Ο Βλαντ άρχισε να μιλάει με τον απαγωγέα για να τον καθυστερήσει μέχρι να φτάσει η αστυνομία, «Άφησε ελεύθερο το αγόρι, τώρα θα έρθει η μητέρα του».

Η αστυνομία έφτασε 20 λεπτά αργότερα, συνέλαβε τον άνδρα και το φοβισμένο αγόρι επέστρεψε στην ανήσυχη μητέρα του.

«Ήθελα πολύ να βοηθήσω το παιδί και φοβόμουν περισσότερο για εκείνο παρά για τον εαυτό μου», αναφέρει ο Βλαντ που είχε μια αντίστοιχη εμπειρία όταν ήταν μικρός.

Στους νέους δώσανε επαίνους και εισιτήρια για τον αγώνα της αγαπημένης τους ομάδας χόκεϊ.

«Η επιθυμία να βοηθήσεις συνανθρώπους σου και οι ηθικές αρχές πρέπει να υπερνικούν τον φόβο σου. Η καλοσύνη ενός ατόμου υπερνικά τον τρόμο και μπορεί να τον βοηθήσει να παίρνει σωστές αποφάσεις σε ανάλογες περιπτώσεις», δηλώνει ο Στιόπα.

Αυτό εγώ δεν θα το έλεγα κατόρθωμα. Αντιμετωπίσαμε μια σοβαρή κατάσταση και κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε, όσο ηρωικό κι αν ακούγεται», συμπληρώνει ο Βλαντ.

Πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares