Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Ιρανικά ΜΜΕ: Οι αρχές της Αργεντινής κατέσχεσαν αεροσκάφος που είχε πουληθεί στην Βενεζουέλα

Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν σήμερα ότι οι αρχές της Αργεντινής κατάσχεσαν ένα αεροσκάφος Boeing 747, του οποίο ο αρχικός ιδιοκτήτης, η ιρανική Mahan Air, δήλωσε ότι πωλήθηκε σε αεροπορική εταιρεία της Βενεζουέλας πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Reuters. Δεν υπήρξε κάποια επίσημη επιβεβαίωση των αναφορών μέχρι στιγμής.

“Η κυριότητα του αεροσκάφους μεταβιβάστηκε πριν από ένα χρόνο και πωλήθηκε σε εταιρεία της Βενεζουέλας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Mahan, Amir Hossein Zolanvari, στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA. Ο Zolanvari δεν κατονόμασε την εταιρεία της Βενεζουέλας.

Δεν ήταν άμεσα σαφές αν το αεροπλάνο βρισκόταν σε κατάλογο ιρανικών αεροσκαφών που υπόκεινται σε αμερικανικές κυρώσεις. Η Mahan Air τελεί υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2011 για την υποστήριξή της στους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν.

Το Ιράν και η Βενεζουέλα, οι οποίες βρίσκονται και οι δύο υπό αμερικανικές κυρώσεις, έχουν στενούς δεσμούς. Οι δύο χώρες υπέγραψαν το Σάββατο ένα 20ετές σχέδιο συνεργασίας.

 

capital.gr

Shares