Τρίτη , 26 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Ιράν: Ξεκινούν και πάλι οι καθημερινές προσευχές στα τεμένη

Οι δημόσιοι υπάλληλοι στο Ιράν επέστρεψαν στις εργασίες τους σήμερα και ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί δήλωσε ότι τα τεμένη θα ξεκινήσουν και πάλι τις καθημερινές προσευχές σε όλη τη χώρα, αν και σε κάποιες περιοχές εξακολουθούν να καταγράφονται πολλά κρούσματα του κορονοϊού.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο Ροχανί επεσήμανε ότι θα παραταθεί το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών κέντρων, τα οποία μέχρι τώρα έμεναν ανοικτά ως τις 18:00, σε ένα ακόμη βήμα προς τη χαλάρωση των μέτρων που είχε υιοθετήσει η Τεχεράνη για τον περιορισμό της εξάπλωσης της covid-19.

“Οι πόρτες στα τεμένη σε όλη τη χώρα θα ανοίξουν για τους πολίτες για την καθημερινή προσευχή”, διευκρίνισε ο Ιρανός πρόεδρος, όμως πρόσθεσε ότι θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και υγιεινής.

Όπως μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης, οι αρχές λαμβάνουν αυστηρότερα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, ενώ απαγορεύεται σε όσους χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς να μην φορούν μάσκα.

Ο Αλιρεζά Ζαλί, επικεφαλής της κυβερνητικής ομάδας δράσης για τον κορονοϊό που είναι αρμόδια για την Τεχεράνη, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι η κατάσταση στην ιρανική πρωτεύουσα “δεν είναι ακόμη ευνοϊκή” και πρόσθεσε ότι η χαλάρωση των περιορισμών θα πρέπει να συνοδεύεται από “πολύ πιο ευλαβική τήρηση” των κανόνων.

Μέχρι χθες Παρασκευή στο Ιράν είχαν καταγραφεί 146.668 κρούσματα της covid-19 και 7.677 θάνατοι.

Ο Κιανούς Τζαχανπούρ εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας δήλωσε χθες ότι τις προηγούμενες 24 ώρες δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος σε 15 επαρχίες του Ιράν, ενώ στις υπόλοιπες πέντε επαρχίες αναφέρθηκε από ένας νεκρός.

Οι επαρχίες Κουζεστάν, στα νοτιοδυτικά, και Μπαλουχιστάν, στα νοτιοανατολικά, έχουν κηρυχθεί “κόκκινες περιοχές” και εξακολουθούν να καταγράφουν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων.

Το υπουργείο Υγείας έχει χωρίσει το Ιράν σε λευκές, κίτρινες και κόκκινες περιοχές ανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares