Σάββατο , 22 Ιανουαρίου 2022

Ιράν: Θύματα “του Χασάπη” μοιράζονται τις στιγμές του μαρτυρίου τους

Ιρανοί πολιτικοί κρατούμενοι, οι οποίοι ανακρίθηκαν, βασανίστηκαν και καταδικάστηκαν σε θάνατο από τον Εμπραχίμ Ραϊσί, μίλησαν για τις τρομακτικές εμπειρίες τους  καθώς το Ιράν προετοιμάζεται, κατά τα φαινόμενα, να τον κάνει επόμενο πρόεδρό του.

Η Φαριντέχ Γκουνταρζί φυλακίστηκε για τη συμμετοχή της σε απαγορευμένη, αριστερή και υπέρ της δημοκρατίας πολιτική ομάδα, τους “Μουτζαχεντίν του Λαού του Ιράν”, (People’s Mujahedin of Iran). Η ίδια αποκάλυψε στη βρετανική εφημερίδα Mail Online πως ο Ραϊσί έβλεπε τους φρουρούς να ρίχνουν με δύναμη το μωρό της στο έδαφος κατά τη διάρκεια βίαιης ανάκρισης. Η Φαριντέχ είχε προηγουμένως βασανιστεί ενώ ήταν έγκυος και αναγκάστηκε να γεννήσει στη φυλακή.

Horrors of Iran's 'next president' Ebrahim 'The Butcher' Raisi who tortured  pregnant women & threw people off cliffs

Η Φαριντέχ Γκουνταρζί 

Ένας άλλος πολιτικός κρατούμενος, ο Μαχμούντ Ρουαγί δίνει τη δική του μαρτυρία. Ο ίδιος ανακρίθηκε από τον Ραϊσί το 1998, όταν έγινε η “μεγάλη εκκαθάριση”, η οποία κατέληξε στην εκτέλεση τουλάχιστον 30.000 ακτιβιστών της αντιπολίτευσης. Ο Ρουαγί περιέγραψε πώς ο μελλοντικός πρόεδρος παρέδωσε κάποτε την ποινή του θανάτου σε κρατούμενο ενώ ο τελευταίος βρισκόταν εν μέσω επιληπτικής κρίσης

Fear of Iran's "President-elect" Ebrahim "Butcher" Raishi tortured a  pregnant woman and threw people off a cliff - Eminetra.co.uk

O Mαχμούντ Ρουαγί 

Τόσο η Γκουνταρζί όσο και ο Ρουαγί υποστηρίζουν ότι η εκλογή Ραϊσί αποσκοπεί να στείλει μήνυμα σε όλους τους Ιρανούς, καθώς η χώρα συγκλονίζεται τα τελευταία χρόνια από σειρά μαζικών διαδηλώσεων, ότι η ανυπακοή δεν θα είναι πλέον ανεκτή.

Η Γκουνταρζί κατέληξε λέγοντας: “Ο Ραϊσί έρχεται στην εξουσία για να εξοντώσει μαζικά αυτούς τους ανθρώπους, (σ.σ. τους αντιφρονούντες). Έτσι το μήνυμα προς τον λαό της χώρας μου είναι φυλακίσεις, βασανιστήρια και εκτελέσεις. Το μήνυμα προς τον υπόλοιπο κόσμο είναι η εξαγωγή και η εξάπλωση της τρομοκρατίας. Δεν υπάρχει άλλο μήνυμα.”

Iran's presidential race: Who is ultra-conservative favourite Ebrahim Raisi?

O Eμπραχίμ Ραϊσί 

Ο σκληροπυρηνικός επικεφαλής των δικαστών υποστηρίζεται από τους μουλάδες. Υπενθυμίζεται ότι οι μετριοπαθέστεροι υποψήφιοι αποκλείστηκαν από την εκλογική διαδικασία. Ο Ραϊσί είναι γνωστός με το προσωνύμιο “ο Χασάπης” για τον ρόλο που έπαιξε στους πέντε μήνες του “μεγάλου εξαγνισμού”, το 1998.

Ενώ στη χώρα τον τελευταίο λόγο για όλα τα κρατικά ζητήματα τον έχει ο Ανώτατος Ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Καμενεΐ, ο πρόεδρος καθορίζει την εσωτερική πολιτική και είναι επίσης υπεύθυνος να κατευθύνει τον τρόπο, με τον οποίο το Ιράν αλληλεπιδρά στις σχέσεις του με τον υπόλοιπο κόσμο.

Πηγή: Mail Online

Του ειδικού συνεργάτη

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares