Δευτέρα , 4 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Ιράν: Σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την κατασκευή μονάδων του πυρηνικού σταθμού του Μπουσέρ

Το Ιράν διεξάγει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την κατασκευή νέων μονάδων του πυρηνικού σταθμού του Μπουσέρ, σύμφωνα με ΜΜΕ.


Η κατασκευή νέων μονάδων είναι σύμφωνη με τα ιρανικά σχέδια για παραγωγή τουλάχιστον 10.000 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας μέσω πυρηνικής ενέργειας, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Press TV, επικαλούμενος τον Μπεχρούζ Καμαλβαντί, εκπρόσωπο του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του Ιράν (AEOI).
«Οι Ρώσοι μπορούν να συνεισφέρουν ενεργό ρόλο σε αυτό το πρόγραμμα. Έχει συζητηθεί από τους δυο προέδρους και αναμένουμε να ανταλλάξουμε αντιπροσωπείες στο εγγύς μέλλον για να εφαρμόσουμε τα νέα προγράμματα», δήλωσε ο Καμαλβαντί.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ένα από τα προγραμματισμένα πυρηνικά προγράμματα του Ιράν με τη Ρωσία θα κοστίσει περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η κατασκευή μονάδων ισχύος στο NPP Bushehr είναι το μεγαλύτερο κοινό ρωσο-ιρανικό έργο. Το πρώτο μπλοκ του πυρηνικού σταθμού, το οποίο ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με τη Ρωσία, συνδέθηκε με το εθνικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας του Ιράν τον Σεπτέμβριο του 2011. Η κατασκευή του δεύτερου βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ έχει υπογραφεί σύμβαση για την κατασκευή της τρίτης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

sputniknews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares