Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022

Ιράν: Μετέδωσε βίντεο με την «ομολογία» συλληφθέντων Γάλλων πολιτών ότι είναι πράκτορες – Η αντίδραση της Γαλλίας

Στην τηλεόραση του Ιράν μεταδόθηκε βίντεο που παρουσιάζει την «ομολογία» δύο Γάλλων πολιτών που συνελήφθησαν τον Μάιο από το υπουργείο Πληροφοριών του Ιράν, με την κατηγορία ότι είναι πράκτορες. Στο βίντεο φαίνονται οι δύο συλληφθέντες να ομολογούν πως στόχευαν να πυροδοτήσουν μια επανάσταση στην χώρα.

Η μετάδοση του βίντεο με τους Γάλλους πολίτες, συμπίπτει με το κίνημα διαμαρτυρίας στο Ιράν που προκλήθηκε από τον θάνατο της Μάχσα Αμίνι μετά την σύλληψή της από την αστυνομία ηθών στην Τεχεράνη.

Το Ιράν έχει κατηγορήσει επανειλημμένως «εξωτερικές δυνάμεις» για υποκίνηση των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι εννέα ξένοι πολίτες – από την Γαλλία, την Γερμανία, την Ιταλία, την Πολωνία και την Ολλανδία – έχουν συλληφθεί.

Η ιστοσελίδα του αραβόφωνου καναλιού al-Alam της κρατικής τηλεόρασης μετέδωσε μονταρισμένο βίντεο στο οποίο εμφανίζεται μία γυναίκα που μιλάει γαλλικά, λέει ότι ονομάζεται Σεσίλ Κολέρ και ότι είναι πράκτορας της DGSE, της υπηρεσίας Εξωτερικής Ασφαλείας της Γαλλίας. Σε άλλα σημεία του βίντεο εμφανίζεται η Σεσίλ Κολέρ και ένας άνδρας, επίσης Γάλλος πολίτης, να λένε ότι ήρθαν στο Ιράν «για να υποστηρίξουν το κίνημα διαμαρτυρίας και την αλλαγή του καθεστώτος».

πληροφορίες newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares