Σάββατο , 29 Ιανουαρίου 2022
Τελευταία Νέα

Iράν: Η “παράδοση” της δίωξης των θρησκευτικών μειονοτήτων αρχίζει από νεαρές ηλικίες

Η μη θρησκευτική ανοχή της Τεχεράνης και η δίωξη των θρησκευτικών μειονοτήτων αρχίζει συχνά από την παιδική ηλικία, μέσα από την τάξη του σχολείου.

Αν και το Ιράν ισχυρίζεται ότι δε διώκει Χριστιανούς και άλλες μειονότητες, η ορολογία που περνά από γενεά σε γενεά και στα σχολικά βιβλία, ρίχνει “λάδι στη φωτιά” των διακρίσεων που αντιμετωπίζουν οι μειονότητες ακόμη και από την τρυφερή παιδική ηλικία.

Τα παιδιά των μειονοτικών ομάδων νοιώθουν το οδυνηρό συναίσθημα του να είναι κανείς απόκληρος και κοινωνικά αποκλεισμένος, καθώς οι άλλοι χλευάζουν την πίστη τους, αρνούνται να τα κάνουν φίλους και επιτίθενται λεκτικά με απρεπείς και ασεβείς εκφράσεις εναντίον των άλλων θρησκειών.

114 Christians Arrested in One Week in Iran - Open Doors USA - Open Doors USA

Xριστιανοί στο Ιράν

Καθώς τα παιδιά των Χριστιανών, των Μπαχάι και άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων μεγαλώνουν, πολλά πρέπει να ψεύδονται ή να κρύβουν τις πραγματικές τους ταυτότητες για να συνεχίσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι Χριστιανοί ανησυχοούν έντονα μετά την εκλογή του Εμπραχίμ Ραϊσί στην προεδρία της χώρας

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση συχνά περιορίζει με κριτήρια βάσης την είσοδο σε εκείνους που είναι “νάτζις” ή ακάθαρτοι. Όσοι επιδιώκουν να γίνουν οι ίδιοι δάσκαλοι, συχνά αποκλείονται από τη διδασκαλία μουσουλμάνων μαθητών.

Ο περιορισμός στην εκπαίδευση είναι ένας ακόμα τρόπος με τον οποίο οι Χριστιανοί αντιμετωπίζουν διακρίσεις στο Ιράν. Η Τεχεράνη παραμένει βασικός διώκτης των θρησκευτικών μειονοτήτων μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979, με τους Χριστιανούς ιδιαιτέρως να αντιμετωπίζουν αυστηρές ποινές φυλάκισης, πρόστιμα και περιορισμούς στο δικαίωμα της άσκησης των λατρευτικών τους καθηκόντων.

Πηγή: Persecution.org – International Christian Concern, (ICC)

Toυ ειδικού συνεργάτη

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares