Δευτέρα , 15 Αυγούστου 2022

Ιράν: Η κρατούμενη Αυστραλή ακαδημαϊκός θα εκτίσει την ποινή της – Κατηγορείται για κατασκοπεία…

Η Αυστραλή ακαδημαϊκός του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, Κάιλι Μουρ-Γκίλμπερτ, η οποία κρατείται στο Ιράν για υποτιθέμενη κατασκοπεία, θα πρέπει να…

εκτίσει την ποινή της, ανακοίνωσε χθες το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας πως η Τεχεράνη δεν θα ενδώσει στην «προπαγάνδα».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Γκίλμπερτ ξεκίνησε απεργία πείνας την Τρίτη στη φυλακή Εβίν στην Τεχεράνη, μετά την απόρριψη της έφεσης που είχε υποβάλει στην ποινή κάθειρξης δέκα ετών που της έχει επιβληθεί.

Η Αυστραλία εξέφρασε την «έντονη ανησυχία» της, με την υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Μαρίζ Πέιν να ζητά η Αυστραλή ακαδημαϊκός να αντιμετωπιστεί «δίκαια, ανθρωπιστικά και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα».

Χθες Σάββατο στην Τεχεράνη, ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ Αμπάς Μουσαβί, απαντώντας σε «ορισμένα άρθρα» του αυστραλιανού Τύπου, δήλωσε ότι «το Ιράν δεν πρόκειται να ενδώσει σε πολιτικά παιχνίδια και στην προπαγάνδα».

Η Κάιλι Μουρ-Γκίλμπερτ, «όπως κάθε άλλο καταδικασμένο άτομο, θα εκτίσει την ποινή της απολαμβάνοντας όλα τα νόμιμα δικαιώματά της», πρόσθεσε.

Η σύλληψη της ακαδημαϊκού επιβεβαιώθηκε τον Σεπτέμβριο, αλλά σύμφωνα με την οικογένειά της, βρισκόταν ήδη υπό κράτηση για αρκετούς μήνες. Κατηγορείται για «κατασκοπεία προς όφελος τρίτης χώρας».
tribune.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares