Σάββατο , 8 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Ιράν: Ανέπτυξε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος “αυτοκτονίας”

Τα τελευταία χρόνια, το Ιράν έχει αναπτύξει πολύ την ικανότητα παραγωγής drone


Το Ιράν ανέπτυξε ένα προηγμένο drone μεγάλης εμβέλειας το οποίο σχεδιάστηκε για να χτυπήσει τις πόλεις Τελ Αβίβ και Χάιφα στο Ισραήλ ,όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr τη Δευτέρα, με πληροφορίες από τον διοικητή των χερσαίων δυνάμεων του Ιράν, τον στρατηγό Κιομάρς Χειντάρι, όπως αναφέρει το Reuters.

Το drone Arash-2 είναι μια νέα έκδοση του drone Arash-1, που παρουσιάστηκε το 2019 και έχει δυνατότητα πτήσης 2000 χιλιομέτρων. Ο Ιρανός στρατηγός, που έκανε αυτές τις δηλώσεις σε τηλεοπτική μετάδοση, δεν αποκάλυψε τα χαρακτηριστικά του νέου drone.

 

Ο Ιρανός στρατηγός έχει απειλήσει επανειλημμένα το Ισραήλ ότι θα το καταστρέψει και πιο πρόσφατα τον Ιούνιο. «Θα καταστρέψουμε το Τελ Αβίβ και τη Χάιφα εάν ο εχθρός διαπράξει λάθη, κατόπιν εντολής του ανώτατου ηγέτη της επανάστασης Αλί Χαμενεΐ».

Τα τελευταία χρόνια, το Ιράν έχει αναπτύξει πολύ την ικανότητα παραγωγής drone. Φέτος, η Τεχεράνη παρουσίασε νέα drones με ικανότητα πτήσης 3.000 χιλιομέτρων σε υψόμετρο 8.000 μέτρων, όπως το drone Kaman-22.

 

Την περασμένη Πέμπτη, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε ιρανική εταιρεία που συντονίζει στρατιωτικές πτήσεις για τη μεταφορά ιρανικών drones στη Ρωσία, καθώς και σε τρεις εταιρείες που εμπλέκονται στην παραγωγή ιρανικών drones.

Πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares