Τρίτη , 23 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Ηράκλειο: Παρέμβαση εισαγγελέα για την ρύπανση πηγών και ποταμών από ελαιουργικά απόβλητα

Η ρύπανση-μόλυνση από κατσίγαρο δηλαδή το ελαιουργικό απόβλητο,  πηγών και ποταμών στο Ηράκλειο προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθανασίου Γαλήνα. 

Η κινητοποίηση της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με τοπικούς φορείς για την πάταξη της παρανομίας αλλά και η δημοσιοποίηση του όλου θέματος και των αντιδράσεων, προκάλεσαν την εισαγγελική παρέμβαση και την παραγγελία από τον κ. Γαλήνα προκαταρκτικής έρευνας για το όλο ζήτημα σε δικαστικό λειτουργό. Μάλιστα υπάρχει εκτεταμένη ρύπανση στο μεγάλο ποτάμι του Δήμου Μινώα το οποίο περνά από 10 χωριά.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Κρήτης, για τις ενέργειες του ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου ενημέρωσε τον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Νίκο Ξυλούρη σε συνάντηση τους στο Δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου. Ο κ. Ξυλούρης επισκέφτηκε τον εισαγγελέα μετά την πρόσφατη συνάντηση του με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου στο αστυνομικό μέγαρο και την επικοινωνία του με φορείς του Δήμου Μινώα.

Ο εισαγγελέας και ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκαν στον κοινό στόχο που είναι η διαλεύκανση της υπόθεσης, η πάταξη της παράνομης ρύπανσης, και η διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος όπως και η προστασία της δημόσιας υγείας και της περιουσίας των καλλιεργειών των πολιτών. Παράλληλα ο κ. Γαλήνας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, ανέφερε ότι για το όλο πρόβλημα της ρύπανσης έχει επικοινωνήσει με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου και ότι, η προκαταρκτική έρευνα που παρήγγειλε αφορά την εκτεταμένη ρύπανση στον Δήμο Μινώα αλλά και σε άλλες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου μετά από καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί.

Ο κ. Ξυλούρης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Γαλήνα για την παρέμβασή του, τονίζοντας την από κοινού συνεργασία της Περιφέρειας με την Αστυνομία, τους φορείς και πολίτες. Επίσης προσέθεσε πως οι όποιοι ασυνείδητοι παρανομούντες θα πρέπει να τιμωρηθούν για τις ρυπάνσεις που προκαλούν στο φυσικό περιβάλλον, με προτεραιότητα τη σοβαρή περίπτωση του Αρκαλοχωρίου όπου ο δράστης έριξε παράνομα στον βιολογικό καθαρισμό μεγάλες ποσότητες κατσίγαρου με αποτέλεσμα να υποστεί βλάβη και να απορρέουν κατσίγαροι και λήμματα στο μεγάλο ποτάμι.

newsit.gr

Shares