Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΗΠΑ: Υποχώρησαν για πέμπτο διαδοχικό μήνα οι τιμές εισαγωγών

Υποχώρησαν για πέμπτο διαδοχικό μήνα οι τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ βοηθώντας σημαντικά στην αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων.

Ειδικότερα, το κόστος των εισαγόμενων αγαθών υποχώρησε 0,6% το Νοέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για πτώση 0,5% σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου έχει συμβάλει σημαντικά το τελευταίο διάστημα στη μείωση του κόστους των εισαγωγών. Αλλά ακόμα και χωρίς τα καύσιμα, οι τιμές υποχώρησαν 0,4% το Νοέμβριο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική κυβέρνηση.

Η ετήσια άνοδος στις τιμές εισαγωγών επιβράδυνε στο 2,7% από 4,1% τον Οκτώβριο. Αυτή είναι η μικρότερη ετήσια αύξηση τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια. Τον περασμένο Μάρτιο οι τιμές είχαν εκτιναχθεί 13%, σημειώνοντας υψηλό 14 ετών.

Τα στοιχεία για τις τιμές εισαγωγών ακολουθούν την ανακοίνωση της έκθεσης για τον πληθωρισμό χθες που έδειξε επιβράδυνση του ετήσιου δείκτη περισσότερο απ’ ό,τι περίμεναν οι αναλυτές, στο 7,1% το Νοέμβριο.

capital.gr

Shares