Τετάρτη , 17 Αυγούστου 2022

ΗΠΑ: Υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου–Κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι το αργό

Οι φόβοι για ύφεση επιτάχυναν την πτώση της τιμής του πετρελαίου καθώς μειώνονται οι προοπτικές ζήτησης


Στην επιτάχυνση της πτώσης της τιμής του πετρελαίου οδήγησαν οι φόβοι για ύφεση στις χώρες που παράγουν πετρέλαιο, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ρίξει τη ζήτηση και να παρασύρει την τιμή των μετάλλων.

Γύρω στις 19.10 (ώρα Ελλάδας) η τιμή του Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας,παράδοσης Σεπτεμβρίου, υποχωρούσε κατά 9,05%, στα 103,23 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό (WTI) παράδοσης Αυγούστου έπεσε κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, στα 99,24 δολάρια (-8,48%).

«Ο φόβος μιας ύφεσης μειώνει τις προοπτικές της ζήτησης πετρελαίου και, κατά συνέπεια, τις τιμές», εξήγησε ο Ιπέκ Οζκαρντεσκάγια, ένας αναλυτής της Swissquote.

Το WTI έπεσε κάτω από το συμβολικό όριο των 100 δολαρίων για πρώτη φορά έπειτα από δύο μήνες. Ο αναλυτής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας μείωσης της τιμής γύρω στα 85 δολάρια το βαρέλι.

Στην περίπτωση ύφεσης, οι αναλυτές της Citi εκτιμούν ότι το πετρέλαιο θα μπορούσε να πέσει ακόμη και στα 65 δολάρια μέχρι τα τέλη του έτους ή και στα 45, εάν δεν υπάρξει κάποια παρέμβαση από τις χώρες του ΟΠΕΚ+.

Πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares