Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΗΠΑ – Βουλευτής κυνηγάει τον Μπιλ Γκέιτς για να τον σύρει σε εξεταστική επιτροπή

Ο Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος μεμονωμένος ιδιοκτήτης γεωργικής γης στην Αμερική, βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με τον έλεγχο για την ιδιοκτησία σχεδόν 270.000 στρεμμάτων γεωργικής γης σε 19 πολιτείες.

Ένας βουλευτής της Νότιας Ντακότα έλαβε γνώση της ανεπιφύλακτης εξαγοράς γεωργικής γης από τον Γκέιτς και επιδιώκει να φέρει τον ιδρυτή και φιλάνθρωπο της Microsoft ενώπιον μιας εξεταστικής επιτροπής για να εξηγήσει την τεράστια ιδιοκτησία του στη γεωργική γη. «Έγινε σαφές στις πρόσφατες αναφορές ότι ο κ. Γκέιτς είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός ιδιοκτήτης γεωργικής γης στην Αμερική — τώρα κατέχει σχεδόν 270.000 στρέμματα γεωργικής γης σε 19 πολιτείες», έγραψε ο βουλευτής Ντάστι Τζόνσον σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Γεωργίας της Βουλής, Ντέιβιντ Σκοτ.

«Συγκριτικά, το μέσο μέγεθος αγροκτήματος το 2021 ήταν 445 στρέμματα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Οικονομικών Ερευνών του Υπουργείου Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Πιστεύω ότι οι συμμετοχές του κ. Γκέιτς σε μεγάλο μέρος του έθνους μας είναι ένα σημαντικό μέρος που η Επιτροπή δεν πρέπει να αγνοήσει».

«Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης αγροτικής γης στις ΗΠΑ. Είμαι περίεργος τι σχεδιάζεται για αυτήν την απίστευτα παραγωγική γη, δεδομένου ότι πιστεύει ότι οι αναπτυγμένες χώρες όπως η Αμερική «δεν πρέπει να τρώνε καθόλου κόκκινο κρέας». Πώς σχετίζονται οι αγορές γης του με αυτές τις φιλοδοξίες;» ρώτησε ο Τζόνσον, ανέφερε το Fox News. Καθώς ο Μπιλ Γκέιτς συνεχίζει να αποκτά γη που χρησιμοποιείται για την καλλιέργεια τροφίμων, ο δισεκατομμυριούχος έχει κάνει μια σταυροφορία για να εμποδίσει τους Αμερικανούς να τρώνε κρέας και είναι ένθερμος υποστηρικτής εναλλακτικών ουσιών κρέατος.

 

Με πληροφορίες από το RebelNews

Shares