Κυριακή , 24 Σεπτεμβρίου 2023
Τελευταία Νέα

ΗΠΑ: Το 73% πιστεύει ότι ο Μπάιντεν είναι «πολύ μεγάλος» για υποψήφιος

Μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στις ΗΠΑ αποκάλυψε ότι το 73% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι ο 80χρονος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είναι «πολύ μεγάλος» για να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα το 2024.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της εφημερίδας Wall Street Journal (WSJ), τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν την Δευτέρα, το 73% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αν και οι ηλικίες του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Μπάιντεν είναι σχετικά κοντά, συμμερίζονται τις ανησυχίες τους για την ηλικία του Μπάιντεν και πιστεύουν ότι είναι «πολύ μεγάλος» για μια δεύτερη θητεία.

Το 47% των ερωτηθέντων μοιράστηκε παρόμοιες ανησυχίες για τον 77χρονο πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με την έρευνα, περισσότεροι ψηφοφόροι εξέφρασαν την άποψη ότι ο Τραμπ ήταν πιο επιτυχημένος από τον Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της προεδρικής του θητείας. Στην έρευνα, το 51% των συμμετεχόντων θεώρησε τον Τραμπ πιο επιτυχημένο, ενώ το ποσοστό εκείνων που πίστευαν το ίδιο για τον Μπάιντεν παρέμεινε στο 40%.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος καταγράφεται ως «ο γηραιότερος πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία» και υποψήφιος για την προεδρική κούρσα του επόμενου έτους, θα αναλάβει τα καθήκοντά του σε ηλικία 82 ετών εάν επανεκλεγεί και θα είναι 86 ετών όταν λήξει η θητεία του.

Ο Τραμπ, ο πιο δημοφιλής αντίπαλος του Μπάιντεν από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, έγινε 77 ετών τον Ιούνιο. Αυτό σημαίνει ότι αν ο Τραμπ εκλεγεί, θα γίνει πρόεδρος για δεύτερη φορά σε ηλικία 78 ετών και θα ολοκληρώσει τη θητεία του σε ηλικία 82 ετών.

ieidiseis
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares