Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΗΠΑ: Σύλληψη άνδρα με περίστροφο και 500 σφαίρες κοντά στο Καπιτώλιο

Ανδρας βαριά οπλισμένος συνελήφθη στην Ουάσιγκτον καθώς προσπαθούσε να περάσει ένα από τα πολλά σημεία ελέγχου κοντά στο Καπιτώλιο, όπου ο Τζο Μπάιντεν θα ορκιστεί ως νέος πρόεδρος των ΗΠΑ σε λίγες ημέρες, ανακοίνωσε η αστυνομία…

Ο Ουέσλι Αλεν Μπίλερ, από τη Βιρτζίνια, παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής σε σημείο ελέγχου κοντά στο Καπιτώλιο, αναφέρεται σε έκθεση της αστυνομίας που επιβεβαιώνει πληροφορία του CNN.

Η αστυνομία βρήκε στην κατοχή του ένα περίστροφο και περισσότερες από 500 σφαίρες.

Επειτα από την επίθεση κατά του Καπιτωλίου από οπαδούς του Τραμπ στις 6 Ιανουαρίου, η Ουάσινγκτον έχει μετατραπεί σε οχυρωμένο στρατόπεδο με τσιμεντένια μπλοκ και αγκαθωτά σύρματα, καθώς οι αρχές φοβούνται για την εκδήλωση νέων ταραχών στο περιθώριο της τελετής ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν.

Υπό κανονικές συνθήκες, η τελετή της ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ είναι ευκαιρία για εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανούς από τις τέσσερις γωνίες της Αμερικής να συρρεύσουν στην Ουάσινγκτον για να παρευρεθούν στην τελετή.

Ομως, φέτος η γιορτή θα είναι διαφορετική: το National Mall, το Εθνικό Πάρκο της Ουάσινγκτον, στα πόδια του Καπιτωλίου, θα είναι κλειστό. Μόνο τα άτομα που θα έχουν ειδική διαπίστευση θα έχουν την άδεια να εισχωρήσουν στην ζώνη αυτή όπου έχουν αναπτυχθεί χιλιάδες στρατιώτες.

ΠΗΓΗ

Shares