Κυριακή , 26 Μαρτίου 2023

ΗΠΑ: Στους 37 οι θάνατοι από την ασθένεια που συνδέεται με το άτμισμα….

Οι περιπτώσεις που σχετίζονται με τη μυστηριώδη ασθένεια του αναπνευστικού, η οποιά συνδέεται με το άτμισμα, έχουν φτάσει στις 1.888


Οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν πως οι περιπτώσεις (επιβεβαιωμένες και πιθανές) που σχετίζονται με τη μυστηριώδη ασθένεια του αναπνευστικού, η οποιά συνδέεται με το άτμισμα, έχουν φτάσει στις 1.888. Επιπλέον, έχουν προκύψει άλλοι τρεις θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 37.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC) έκανε λόγο για 1.604 περιπτώσεις και 34 θανάτους από τη συγκεκριμένη ασθένεια, συμπλρώνοντας πως, σταδιακά, παρουσιάζεται κάμψη στον ρυθμό ανάτυξης της επιδημίας.

Σημειώνεται πως μεγάλες πολιτείες της χώρας, όπως η Νέα Υόρκη και το Μίσιγκαν, έχουν υιοθετήσει την απαγόρευση πώλησης προϊόντων ατμίσματος στον δρόμο, λόγω της κακής τους ποιότητας, ενώ η κυβέρνηση έχει στραφεί κατά της πώλησης προϊόντων ατμίσματος με γεύσεις.

Επιπρόσθετα, οι πωλήσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων στη Νέα Υόρκη απαγορεύονται σε νέους κάτω των 18 ετών και αυτό το ηλικιακό όριο θα αυξηθεί στα 21 από τον Νοέμβριο.

 

πρωτο θεμα

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares