Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί και εικόνες πανικού στην Φιλαδέλφεια – Δύο τραυματίες (vids)

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (τοπική ώρα) στην λεωφόρο Benjamin Franklin Parkway, εμβληματικό σημείο στο κέντρο της Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ. Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες άνθρωποι για να γιορτάσουν την επέτειο της ανεξαρτησίας της Αμερικής παρακολουθώντας συναυλίες και ρίψεις πυροτεχνημάτων.

Από τους πυροβολισμούς, όπως ανέφεραν οι αστυνομικές Αρχές στην Φιλαδέλφεια, έχουν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί και ο ύποπτος αναζητείται. «Έχουμε συμβάν ασφαλείας στη Λεωφόρο του Πάρκου Βενιαμίν Φραγκλίνου», ανέφεραν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων των ΗΠΑ.

Και οι δύο αστυνομικοί που έχουν τραυματιστεί, όπως μετέδωσε το CBS3 Philadelphia, βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση.

Βίντεο που μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ δείχνουν ανθρώπους να τρέχουν για να απομακρυνθούν, ενώ οι αρχές παρότρυναν όσους βρίσκονταν κοντά στον τόπο του «συμβάντος» να προφυλαχθούν εκεί όπου ήταν.

Δείτε βίντεο:

«Δεν άκουσα τους πυροβολισμούς, αλλά οι αστυνομικοί μας έλεγαν ‘Τρέξτε, τρέξτε, τρέξτε!’» αφηγήθηκε μια αυτόπτης μάρτυρας σε τηλεοπτικό σταθμό, μέρος του δικτύου του NBC.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Δευτέρα στο Χάιλαντ Παρκ, προάστιο του Σικάγου, νεαρός με «ισχυρό» τουφέκι που είχε ανέβει στην οροφή εμπορικού καταστήματος άρχισε να ρίχνει εναντίον οικογενειών και παιδιών με ποδήλατα στην παρέλαση της 4ης Ιουλίου, τραυματίζοντας έξι ανθρώπους και τραυματίζοντας σοβαρά άλλους 26.

newsit.gr

Shares