Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023

ΗΠΑ προς Κίεβο: «Εγκαταλείψτε το Μπακχμούτ – Περιμένετε τα δυτικά άρματα για να επιτεθείτε»

Αναγνωρίζουν ότι οι απώλειες των Ουκρανών απλά μεγαλώνουν στην περιοχή

Το Μπαχμούτ καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά κατά τη διάρκεια σφοδρών βομβαρδισμών τους προηγούμενους μήνες και πλέον οι Αμερικανοί αξιωματικοί που ουσιαστικά καθοδηγούν το ουκρανικό επιτελείο (εφόσον πληρώνουν έχουν και τον πρώτο λόγο) ζητούν από τον ουκρανικό στρατό να αποχωρήσει καθώς απλά είναι θέμα χρόνου η πτώση του στα ρωσικά χέρια.

Με τα νέα άρματα που δίνουν στον ουκρανικό στρατό οι δυτικές χώρες θέλουν τον ουκρανικό στρατό να μεταπέσει σε ένα στρατό ελιγμών όπου θα μπορεί να εκμεταλλευτεί προβληματικά στοιχεία στην ρωσική γραμμή και έτσι να εκτελέσει αντεπίθεση στο σημείο και τον χρόνο που θέλει.

«Είναι ένας βάναυσος και επίμονος αγώνας», δήλωσε πρόσφατα ένας ανώτερος αξιωματούχος των δυτικών μυστικών υπηρεσιών. Πρόσθεσε ότι ο έλεγχος των περιοχών αλλάζει συνεχώς σε βάρος των Ουκρανών.

Με την εξέλιξη αυτή, αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Δύσης προτρέπουν την Ουκρανία να αλλάξει πορεία, να μετατοπιστεί από τις βάναυσες και παρατεταμένες μάχες στην ανατολική πόλη Μπαχμούτ σε μια πιθανή αντεπίθεση στο νότο της χώρας χρησιμοποιώντας ένα διαφορετικό στυλ μάχης που της το επιτρέπουν τα δισεκατομμύρια δολάρια της νέας βοήθειας , λένε αξιωματούχοι των ΗΠΑ στο CNN.

Σύμφωνα με αυτούς, αναμένονται πλέον σφοδρές μάχες την άνοιξη, γι’ αυτό προτείνουν στην Ουκρανία να μειώσει τις απώλειες στο Μπαχμούτ, το οποίο ισχυρίζονται ότι έχει μικρή στρατηγική σημασία, και αντ’ αυτού να επικεντρωθεί στον σχεδιασμό μιας επίθεσης στο νότο.

Αυτό ήταν μέρος του μηνύματος που έστειλαν τρεις ανώτεροι αξιωματούχοι του Μπάιντεν που ταξίδεψαν στο Κίεβο την περασμένη εβδομάδα, γράφει το CNN.

Ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ θέλουν να βοηθήσουν την Ουκρανία να εγκαταλείψει τη μάχη φθοράς στο Μπαχμούτ και να επικεντρωθεί σε ένα μοντέλο μηχανοποιημένου πολέμου ελιγμών, που περιλαμβάνει απροσδόκητες και γρήγορες κινήσεις κατά της Ρωσίας, ανέφεραν πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση.

Άλλωστε ο κατάλογος των πιο κάτω αρμάτων μάχης που θα παραλάβει η Ουκρανία πλέον θα επιτρέπει, όπως θεωρούν οι δυτικοί αναλυτές, ότι θα δράσουν στο φυσικό τους περιβάλλον, σε ένα πεδίο ελιγμών με εκμετάλλευση των ανώτερων σε σχέση με τα πολλά ρωσικά άρματα, σκοπευτικών και της θωράκισης που ευνοεί τον αμυντικό πόλεμο φθοράς-ελιγμών.

pronews.gr
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares