Δευτέρα , 4 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

ΗΠΑ: Παραδέχονται ότι τα F-35 μαστίζονται από 860 και πλέον ελαττώματα – Μη λειτουργικός προσομοιωτής πτήσης

Το stealth μαχητικό αεροσκάφος Lockheed Martin F-35, το πιο ακριβό αεροπλάνο στην ιστορία, δεν μπορεί ακόμη και να δοκιμαστεί επαρκώς για επιχειρησιακή χρήση, επειδή το σύστημα προσομοιωτή του παραμένει ανεπαρκές και δεν έχει ακόμη αναβαθμιστεί, ανέφερε έκθεση του Γραφείου Ευθύνης της Κυβέρνησης, (Government Accountability Office – GAO).

“Το πρόγραμμα F-35 δεν έχει ολοκληρώσει τις επιχειρησιακές δοκιμές στο αεροσκάφος για να εξασφαλίσει ότι οι πιλότοι θα έχουν τις δυνατότητες που απαιτούν, κυρίως λόγω της αύξησης των καθυστερήσεων στον προσομοιωτή του αεροσκάφους”, ανέφερε χαρακτηριστικά η έκθεση.

Τον Αύγουστο του 2020, το Γραφείο Προγράμματος F-35 καθόρισε τον προσομοιωτή που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την αναπαραγωγή σύνθετων σεναρίων δοκιμών που δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν σε συνθήκες πραγματικού περιβάλλοντος. Ο προσομοιωτής δεν εκπροσωπούσε πλήρως τις δυνατότητες του αεροσκάφους και δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για περαιτέρω τεστ μέχρι να επισκευαστεί, τόνιζε το πόρισμα.

File:A virtual landing- F-35 simulator flies high in Israel (17165080812).jpg - Wikimedia Commons

O εξομοιωτής του F-35 – Eδώ σε δοκιμή στο Ισραήλ

Επίσης, παρόλο που το Πρόγραμμα F-35 έχει ζωή σχεδόν 20 ετών, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και οι κατασκευαστές πρέπει ακόμη να “επιλύσουν σοβαρές ελλείψεις με το αεροσκάφος, να διασφαλίσουν ότι οι κρίσιμες διαδικασίες κατασκευής είναι ώριμες, να αντιμετωπίσουν ζητήματα της αλυσίδας εφοδιασμού που περιορίζουν την παραγωγή και να λάβουν μέτρα για να καταστήσοουν σίγουρη την επίτευξη των στόχων αξιοπιστίας και των κριτηρίων συντήρησης, ” επεσήμαινε η έκθεση.

Reducing Costs, Increasing Automation, and Improving Visibility for Self-Service Reporting at Lockheed Martin

Κατά το Bloomberg, η εταιρεία Lockheed Martin που ανέλαβε το Πρόγραμμα δεν έχει ακόμη επιδιορθώσει περισσότερα από 860 ελαττώματα λογισμικού και υλικού στο αεροσκάφος από τότε που ολοκληρώθηκε η φάση ανάπτυξής του, τον Απρίλιο του 2018. Πιο συγκεκριμένα, οι 864 εναπομείνασες ελλείψεις είναι ποικίλης βαρύτητας και μπορούν να μειώσουν την ετοιμότητα, τις αποστολές και τη συντήρηση του αεροσκάφους, συνέχιζε το πόρισμα, επικαλούμενο πηγές του Πενταγώνου.

Στη διάρκεια των τελευταίων μηνών, η Lockheed Martin κατάφερε να αποκαταστήσει μόλις οκτώ ελαττώματα από τα 872 που εκκρεμούσαν τον Μάρτιο, φέρεται να είπε, σύμφωνα με την έκθεση, ο διευθυντής του Γραφείου Κυβερνητικής Ευθύνης, Jon Ludwigson.

Πηγή: Τhe Eurasian Times

Toυ ειδικού συνεργάτη

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares