Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΗΠΑ: Ο Μιτς Μακόνελ θα είναι υποψήφιος για μία ακόμη θητεία στην ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων

Ο Μιτς Μακόνελ αρχηγός της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος για μία ακόμη θητεία στην ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων στο τέλος του 2022.

Με τη δήλωση του αυτή, ο Μακόνελ εξανέμισε κάθε πιθανότητα αναδιοργάνωσης στην πυραμίδα της ηγεσίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, σύμφωνα με τη διαδικτυακή εφημερίδα πολιτικών ειδήσεων The Hill.

“Θα είμαι και πάλι υποψήφιος για την ηγεσία αργότερα μέσα στη χρονιά” δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους την Τρίτη, απαντώντας σε ερώτηση, για το πόσο σκοπεύει να παραμείνει στη θέση του.

Ο Μακόνελ δέχθηκε ταπεινωτικές επικρίσεις από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την προηγούμενη χρονιά, μετά την κίνηση του να κατηγορήσει τον Τραμπ για την υποκίνηση της εισβολής των οπαδών του στο Καπιτώλιο (6η Ιανουαρίου του 2021).

Ο βετεράνος Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής έγινε στόχος της εκδήλωσης οργής από τον Τραμπ, αφού ψήφισε το νομοσχέδιο αναβάθμισης των υποδομών με δαπάνες 1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά και μία πρόταση που επέτρεψε στους Δημοκρατικούς να αυξήσουν την οροφή του χρέους, μέσω μιας απλής πλειοψηφικής ψηφοφορίας.

Ωστόσο, ο Μακόνελ που θα γίνει 80 ετών τον Φεβρουάριο, ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί σύντομα, από τη θέση της ηγεσίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, παρά την πίεση που του ασκεί ο Τραμπ.

Η δήλωση του Μακόνελ έγινε μετά την κίνηση του αναπληρωτή του και υψηλόβαθμου μέλους της ηγετικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Τζον Θουν να ανακοινώσει στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι ο ίδιος, θα είναι υποψήφιος για μία τέταρτη κοινοβουλευτική θητεία στη Γερουσία.

Ο Θουν επιτρέπεται να υπηρετήσει για άλλα δύο χρόνια στη θέση του υπεύθυνου κομματικής πειθαρχίας των Ρεπουμπλικάνων, πριν κληθεί να παραιτηθεί από τη θέση αυτή, στα τέλη του 2024. Μία τέτοια εξέλιξη προβλέπεται από τον σχετικό κανονισμό που διέπει τη χρονική διάρκεια παραμονής σε θέσεις ηγεσίας, εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία.

Ωστόσο, οι κανόνες αυτοί, δεν ισχύουν για τον Μακόνελ ηγέτη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Shares