Παρασκευή , 1 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

ΗΠΑ – Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια δίνει “μπούλο” στις υποχρεωτικές μάσκες – Αποσύρει την “κριτική θεωρία φυλής”

Την πρώτη του ημέρα στην εξουσία, ο νεοεκλεγείς Ρεπουμπλικανός Κυβερνήτης της Βιρτζίνια, Γκλεν Γιανγκίν, υπέγραψε 11 εκτελεστικά διατάγματα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για τα οποία έκανε εκστρατεία, όπως ο τερματισμός της “κριτικής θεωρίας της φυλής” και οι εντολές μάσκας στα σχολεία της πολιτείας

Μεταξύ των 11 εκτελεστικών διαταγών είναι εντολές που επιτρέπουν στους γονείς να εξαιρεθούν από τις εντολές μάσκας στα σχολεία της Βιρτζίνια, να αποσυρθούν από την Περιφερειακή Πρωτοβουλία για τα Αέρια Θερμοκηπίου και να τερματιστεί η χρήση της κρίσιμης θεωρίας φυλής ή «η χρήση διχαστικών εννοιών, συμπεριλαμβανομένης της κριτικής θεωρίας φυλής, στην δημόσια εκπαίδευση.”

Ο κατάλογος των εκτελεστικών διαταγών [Executive Orders] που υπέγραψε ο Youngkin έχει ως εξής:

  • Το Executive Order Number One εκπληρώνει την πρώτη του υπόσχεση να αποκαταστήσει την αριστεία στην εκπαίδευση τερματίζοντας τη χρήση διχαστικών εννοιών, συμπεριλαμβανομένης της Κριτικής Θεωρίας της Φυλής, στη δημόσια εκπαίδευση.
  • Το Executive Order Number Two εκπληρώνει την υπόσχεσή του την Day One να ενδυναμώσει τους γονείς της Βιρτζίνια στην εκπαίδευση και την ανατροφή των παιδιών τους, επιτρέποντας στους γονείς να λαμβάνουν αποφάσεις για το εάν το παιδί τους φοράει μάσκα στο σχολείο.
  • Το Εκτελεστικό Διάταγμα Νούμερο Τρία εκπληρώνει την υπόσχεσή του για την πρώτη μέρα να αποκαταστήσει την ακεραιότητα και την εμπιστοσύνη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινοπολιτείας της Βιρτζίνια.
  • Το Executive Order Number Four δίνει την υπόσχεσή του στην Day One να διερευνήσει τις παρανομίες στην κομητεία Loudoun.

 

  • Το Executive Order Number Five εκπληρώνει την υπόσχεσή του την πρώτη μέρα να κάνει την κυβέρνηση να λειτουργήσει για τους κατοίκους της Βιρτζίνια δημιουργώντας τον Επικεφαλής Μετασχηματισμού της Κοινοπολιτείας.
  • Ο Executive Order Number Six εκπληρώνει την υπόσχεσή του την πρώτη μέρα να κηρύξει τη Βιρτζίνια ανοιχτή για επιχειρήσεις.
  • Το Executive Order Number Seven εκπληρώνει την πρώτη του υπόσχεση για την καταπολέμηση και την πρόληψη της εμπορίας ανθρώπων και την παροχή υποστήριξης στους επιζώντες.
  • Το Εκτελεστικό Διάταγμα Αριθμός Οκτώ εκπληρώνει την υπόσχεσή του για τη δημιουργία μιας επιτροπής για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού.
    Ο Executive Order Number Nine εκπληρώνει την υπόσχεσή του για την πρώτη ημέρα να αποσυρθεί από την Περιφερειακή

 

Πρωτοβουλία για τα Αέρια Θερμοκηπίου (RGGI).

Η Εκτελεστική Οδηγία Νούμερο Ένα εκπληρώνει την υπόσχεσή του για την πρώτη μέρα να εκκινήσει την οικονομία μας μειώνοντας τους κανονισμούς για την εξάλειψη θέσεων εργασίας κατά 25%.

Η εκτελεστική οδηγία Νο δύο εκπληρώνει την υπόσχεσή του για την πρώτη ημέρα για αποκατάσταση των ατομικών ελευθεριών και της ιδιωτικής ζωής καταργώντας την εντολή εμβολιασμού για όλους τους κρατικούς υπαλλήλους.

Ο Γιάνγκκιν ορκίστηκε κυβερνήτης το Σάββατο, παίρνοντας τα ηνία από τον Δημοκρατικό Ραλφ Νόρθαμ, ο οποίος έδωσε χάρη σε έναν καταδικασθέντα παιδόφιλο πριν αποχωρήσει από τα καθήκοντά του.

 

Τι είναι η κριτική θεωρία φυλής

Πρόκειται για ένα ιδεολογικό ρεύμα που επινοήθηκε την δεκαετία του 70, δηλαδή όταν ήδη ξεκίνησε η τροχιά των νέων κοινωνικών κινημάτων, που έχω ως στόχαστρο να εντοπίσουν τις ανισότητες σε κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικο-νομικές δομές.

Ωστόσο, η εν λόγω έχει επικριθεί από σχολιαστές μέχρι και διανοούμενους, πως μονοφθαλμεί την πραγματικότητα βάσει ερμηνείας “προσωπικών βιωμάτων”, παρά με αντικειμενικά στοιχεία.

Η συγκεκριμένη ιδεολογία ισχυρίζεται παράλληλα, πως η “κυρίαρχη τάξη”, πχ λευκός στρέιτ άνδρας, είναι καταπιεστικιά και αυτό αποδίδεται στην εγκαθιδρυμένη νοοτροπία, όπως η χριστιανική θρησκεία, παραδόσεις, δικαστικές αποφάσεις, ανισότητα σε πολιτικά και επιχειρηματικά όργανα, κ.ο.κ Οι επικριτές ισχυρίζονται ότι αυτή η ιδεολογία είναι η αιτία που υπάρχει η κοινωνική πόλωση στην Αμερική και ότι προωθεί έναν “επαναστραφόμενο” ρατσισμό εις βάρος των λευκών ανδρών/γυναικών και χριστιανών και ετεροφυλόφιλων από μειονοτικές ομάδες, που νιώθουν “καταπιεσμένες”.

 

 

Πηγή:  ThePostMillenial.com

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares