Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΗΠΑ: Μεγάλη απάτη “φορτώνεται” στις πλάτες των ανέργων

Οργιάζει στις Ηνωμένες Πολιτείες η απάτη σε βάρος εκείνων που έχουν χάσει τη δουλειά τους και αναζητούν νέα. Οι Πολιτείες προσπαθούν να αναβαθμίσουν τα συστήματα ασφαλείας και να αποκλείσουν τη δράση των απατεώνων. 

Οι επιτήδειοι, ωστόσο, έχουν κατορθώσει ήδη να κερδίσουν δισεκατομμύρια δολάρια εκμεταλλευόμενοι την εργασιακή απελπισία που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, χρησιμοποιώντας, προς όφελός τους, τα προγράμματα που απευθύνονται σε ανέργους. Και όλα αυτά τη στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζεται για νέο γύρο οικονομικής βοήθειας, ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Unemployment Benefits Program Has Issues With Fraud and Math - The New York Times

“‘Oχι σε αυτή τη διεύθυνση” γράφει ο  φάκελος με το οικονομικό βοήθημα 

Η απάτη “γδέρνει” τους φορολογούμενους, καθυστερεί τις νόμιμες πληρωμές και μετατρέπει εκατομμύρια Αμερικανών σε θύματα κλοπής στοιχείων ταυτότητας, χωρίς αυτό να είναι εν γνώσει τους. Πολλές από τις Πολιτείες απέτυχαν να προστατέψουν επαρκώς τα συστήματά τους και μία έρευνα του Associated Press έδειξε ότι κάποιες αποφεύγουν να αναγνωρίσουν δημοσίως την έκταση του προβλήματος.

Unemployment Benefits, Fraud and Taxes – NBC 7 San Diego - News Chant USA

To “Τμήμα Ανάπτυξης Εργασίας” στην Καλιφόρνια – κυβερνητικός οργανισμός υπεύθυνος για την καταπολέμηση της ανεργίας, τα επιδόματα κ.α. 

Η τεράστια επιχείρηση εξαπάτησης γίνεται με κλοπές στοιχείων ταυτότητας από τράπεζες, από πιστωτικές εταιρείες, από συστήματα υγειονομικής προστασίας και λιανεμπόρους. Οι απατεώνες, ορισμένες φορές, στην Κίνα, στη Νιγηρία ή στην Ρωσία, αγοράζουν πληροφορίες προσωπικής ταυτοποίησης στο “σκοτεινό διαδίκτυο” και τις χρησιμοποιούν για να κατακλύζουν τα συστήματα καταπολέμησης της ανεργίας, στις διάφορες Πολιτείες, με ψευδείς αιτήσεις.

Πηγή: Associated Press – AP

Του ειδικού συνεργάτη

Shares