Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022

ΗΠΑ: Lockdown σε δεκάδες σχολεία λόγω κρουσμάτων γρίπης και RSV

Μεγάλο το ποσοστό που νοσεί

Ένα ακόμα δημοτικό σχολείο στο Κάνσας των ΗΠΑ έκλεισε για τρεις ημέρες αυτή την εβδομάδα, αφού σημειώθηκε έκρηξη αναπνευστικών ασθενειών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Το Καθολικό Σχολείο Christ the King, ένα σχολείο με 250 μαθητές και 21 δασκάλους στο Κάνσας Σίτι, έκλεισε την Τετάρτη, αφού περισσότερα από 50 παιδιά και επτά μέλη του προσωπικού δήλωσαν ασθένεια.

Το σχολείο θα ανοίξει ξανά τη Δευτέρα, ωστόσο η είδηση έρχεται εν μέσω μιας έκρηξης που σημειώνεται στις ΗΠΑ και αφορά στη γρίπη και τον αναπνευστικό ιό RSV, που πλήττει περισσότερο τα μικρά παιδιά.

Τα παιδιατρικά νοσοκομεία σε όλες τις ΗΠΑ αναφέρουν ότι φτάνουν στα όρια της δυναμικότητάς τους, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων κατακλύζει τα τμήματα επειγόντων περιστατικών.

Τεράστια αύξηση κρουσμάτων γρίπης και RSV στις ΗΠΑ τον τελευταίο μήνα
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανέφεραν 7.945 νέες μολύνσεις από RSV κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 5 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για μια τεράστια μετατόπιση προς τα πάνω, από τα λιγότερα από 2.000 κρούσματα που αναφέρθηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Λίγο περισσότερα από 1.300 κρούσματα γρίπης αναφέρθηκαν επίσης σε εθνικό επίπεδο εκείνη την εβδομάδα -από μόλις μερικές εκατοντάδες τον Αύγουστο-, τον υψηλότερο αριθμό αυτής της περιόδου γρίπης μέχρι στιγμής.

Η αύξηση αυτή έχει οδηγήσει στο προσωρινό κλείσιμο δεκάδων σχολείων σε όλη τη χώρα λόγω έλλειψης προσωπικού, ή για να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

pronews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares