Πέμπτη , 24 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΗΠΑ: Κάθειρξη 12,5 ετών σε αστυνομικό που σκότωσε γυναίκα από λάθος…

ΗΠΑ: Κάθειρξη 12,5 ετών σε αστυνομικό που σκότωσε  γυναίκα από λάθος...

Σε κάθειρξη 12,5 ετών καταδικάστηκε την Παρασκευή ένας πρώην αστυνομικός από τη Μινεσότα, διότι σκότωσε από λάθος μια Αυστραλή που ζούσε στις ΗΠΑ, σε μια υπόθεση που προκάλεσε αίσθηση στην Αυστραλία.


Ο Μοχάμεντ Νουρ, 33 ετών, είχε κριθεί ένοχος τον Απρίλιο στις κατηγορίες της δολοφονίας δίχως πρόθεση και ανθρωποκτονίας εξ αμελείας για αυτήν την υπόθεση που χρονολογείται από το 2017.

Το θύμα, η 40χρονη Τζάστιν Ντέιμοντ, είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομία για να καταγγείλει μια πιθανή σεξουαλική επίθεση σε ένα δρομάκι κοντά στο σπίτι της, στη Μινεάπολη, στις βόρειες ΗΠΑ. Μόλις αφίχθη στην περιοχή, ο αστυνομικός την πυροβόλησε και την σκότωσε από λάθος. Κατά την ανάγνωση της ποινή του, ο πρώην αστυνομικός μίλησε για τον τρόμο που ένιωσε, όταν συνειδητοποίησε ότι σκότωσε μια αθώα γυναίκα.

ΗΠΑ: Ο αστυνομικός πυροβόλησε το θύμα για να προστατεύσει το συνεργάτη του
«Αυτό το σφάλμα είναι ο πόνος μου που θα πρέπει να αντέξω» υπογράμμισε, με τη φωνή του να σπάει. Κατά τη διάρκεια της δίκης του, είχε υποστηρίξει ότι πυροβόλησε το θύμα για να προστατεύσει τον συνεργάτη του, καθώς φοβήθηκε ότι είχαν πέσει σε ενέδρα. «Αυτή η ενέργεια ίσως να οφειλόταν σε ένα λάθος κρίσης όμως ήταν μια εσκεμμένη πράξη» απεφάνθη η δικαστής Κάθριν Κουέντανς.

Οι γονείς της Τζάστιν Ντέιμοντ, μιας καθηγήτριας γιόγκα που πήγε στις ΗΠΑ για να ζήσει με τον αρραβωνιαστικό της, έγραψαν στη δικαστή αξιώνοντας την επιβολή της ανώτατης ποινής. Η πόλη της Μινεάπολης προχώρησε σε συμβιβαστική συμφωνία για την καταβολή αποζημίωσης στην οικογένεια του θύματος, ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

iefimerida

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares