Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΗΠΑ: Η συγκλονιστική προσπάθεια ντελιβερά που όρμησε σε φλεγόμενο σπίτι και έσωσε 5 παιδιά (vid,pics)

Ο 25χρονος δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά όταν είδε το σπίτι να καίγεται. Όρμησε στις φλόγες.

Ο 25χρονος Νίκολας Μπόστιτς εργάζεται ως διανομέας πίτσας σε τοπική πιτσαρία στην πόλη Λαφαγιέτ στην Ιντιάνα. Ένα βράδυ κατά τα μεσάνυχτα, την περασμένη εβδομάδα καθώς επέστρεφε από μια παράδοση πίτσας είδε μέσα από το αυτοκίνητο του ένα σπίτι να καίγεται.

Σταμάτησε δεξιά στο δρόμο και έκανε να πιάσει το κινητό του για να τηλεφωνήσει στην πυροσβεστική. Διαπίστωσε όμως ότι το είχε ξεχάσει στην πιτσαρία καθώς έφευγε για την παράδοση.

Τότε σε μια φευγαλέα στιγμή είδε το περίγραμμα ενός μικρού παιδιού στο παράθυρο του φλεγόμενου κτιρίου. Δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά. Αμέσως κατάλαβε ότι το παιδί κινδύνευε.

Παράτησε το αυτοκίνητο του και έτρεξε προς το σπίτι. Το σπίτι στο μεταξύ είχε λαμπαδιάσει ολόκληρο και ήταν πλέον ζήτημα λίγων λεπτών για να συμβεί μια τραγωδία.

Δεν το πολυσκέφτηκε

Ο Νίκολας έσπασε την πόρτα και μπήκε μέσα στη φλεγόμενη μονοκατοικία. Ανέβηκε γρήγορα τα σκαλοπάτια και μέσα στις φλόγες και τους καπνούς που του έκαιγαν τα πνευμόνια και του έτσουζαν τα κατακόκκινα δακρυσμένα μάτια του εντόπισε μια έφηβη και γύρω της να την αγκαλιάζουν από τα πόδια 3 μικρά παιδιά.

Ήταν η Σειόνα Μπάρετ με τα τρια αδερφάκια της, την Σαιλί, την Κάλια, και τη Λίβιαν. Ο Νίκολας πήρε στην μεγάλη του αγκαλιά τα τρια μικρά παιδιά και είπε στην Σειόνα να τον πιάσει από την μπλούζα, για να μην τον χάσει και να τον ακολουθήσει. 

Ο Νίκολας μέσα σε λίγα λεπτά, είχε καταφέρει να βγάλει έξω τα 4 παιδιά σώα και αβλαβή. Εκείνος όμως είχε υποστεί εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια. Καθώς η Σειόνα πήρε τις πρώτες βαθιές ανάσες και γέμισε τα πνευμόνια της καπνό του είπε βήχοντας ότι μέσα στο σπίτι ήταν και η 6χρονη αδερφή της, που είχε παγιδευτεί σε άλλο σημείο.

Στο μεταξύ το σπίτι άρχισε να τρίζει επικίνδυνα. Ήταν ζήτημα λίγων λεπτών πότε θα κατέρρεαν οι ξύλινοι τοίχοι του. Ο Νίκολας μπήκε για δεύτερη φορά στο φλεγόμενο σπίτι.

Βουτιά και αυταπάρνηση

Μέσα στους καπνούς τις σπίθες και τις φλόγες κατάφερε να εντοπίσει την εξάχρονη στον επάνω όροφο. Ήταν ζωντανή και είχε τις αισθήσεις της. Την πήρε αγκαλιά και έκανε να κατέβει.

Αδύνατον οι φλόγες είχε κλείσει τον δρόμο. Τότε ο Νίκολας την έσφιξε περισσότερο, πήρε φόρα και πήδηξε από το παράθυρο. Έπεσε με την πλάτη μάλιστα σπάζοντας τα πλευρά του για να προστατεύσει το παιδί. 

Στο μεταξύ είχε φτάσει η πυροσβεστική και ασθενοφόρα. Μόλις ο Νίκολας παρέδωσε το μικρό παιδί σε έναν πυροσβέστη έχασε τις αισθήσεις του και λιποθύμησε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι είχε σπάσει τα πλευρά, το χέρι του, είχε πάθει εγκαύματα ενώ οι πνεύμονες του είχαν πάθει βλάβη από τους καπνούς που είχε εισπνεύσει.

Τα παιδιά ήταν όλα καλά στην υγεία τους, εκτός από την 6χρονη η οποία ράγισε το χέρι της κατά την πτώση. Ο Νίκολας νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο και η κατάσταση του δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται. Οι γονείς των παιδιών είχαν πάει σε ένα κοντινό μπαρ για να πιούν μπύρα και να παίξουν darts (βελάκια).

in.gr

Shares