Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΗΠΑ: Η Σιρίν Αμπού Άκλεχ πιθανόν σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά, δεν πιστεύουμε ήταν σκόπιμα

journalist

Η ανάλυση της μοιραίας σφαίρας στις ΗΠΑ δεν μπόρεσε να καταλήξει σε οριστικό συμπέρασμα ως προς την προέλευσή της


Η Αμερικανοπαλαιστίνια δημοσιογράφος Σιρίν Αμπού Άκλεχ, που σκοτώθηκε στις 11 Μαΐου στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, «πιθανόν» έπεσε θύμα πυροβολισμών που προήλθαν από θέση ισραηλινών δυνάμεων, ενώ Αμερικανοί ειδικοί δεν έχουν «κανένα λόγο» να πιστεύουν ότι ήταν σκόπιμος ο πυροβολισμός, ανακοίνωσε τη Δευτέρα σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η αμερικανική ανάλυση, ωστόσο, δεν μπόρεσε να καταλήξει σε οριστικό συμπέρασμα ως προς την προέλευση της σφαίρας που σκότωσε την δημοσιογράφο του Al-Jazeera, η οποία κάλυπτε μια ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στην Τζενίν εκείνη την ημέρα, καθώς η σφαίρα είχε «πολλές φθορές», αναφέρει η ανακοίνωση.

Μετά την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως θα συνεχίσει να εξετάζει τον πυροβολισμό της Σιρίν Αμπού Άκλεχ, λέγοντας πως η απόφαση για το αν θα ξεκινήσει ποινική έρευνα θα ληφθεί μετά την ολοκλήρωση της επιχειρησιακής εξέτασης του στρατού.

Ανώτερος Παλαιστίνιος αξιωματούχος κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προστατεύουν το Ισραήλ.

«Η αλήθεια είναι ξεκάθαρη, αλλά η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεχίζει να καθυστερεί να την ανακοινώσει», δήλωσε στο Reuters ο Βασέλ Αμπού Γιούσεφ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO). «Λέμε ότι το Ισραήλ σκότωσε τη Σιρίν Αμπού Άκλεχ και πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνο για το έγκλημα που διέπραξε», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Shares