Παρασκευή , 30 Σεπτεμβρίου 2022

ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε το πολυσυζητημένο πρόγραμμα Μπάιντεν για το Κλίμα και την Υγεία

Απελευθερώνεται ποσό ύψους άνω των 430 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Διπλή χαρά για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, καθώς αφού κατάφερε να ξεπεράσει, τελικά, την πολυήμερη περιπέτεια της υγείας του με την Covid-19, σήμερα πανηγύρισε μια ακόμη νίκη, αυτή τη φορά εντός του Κογκρέσου.

Ειδικότερα, η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε σήμερα το μεγάλο πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου για το Κλίμα και την Υγεία, προσφέροντας μία σημαντική νίκη στον Μπάιντεν, λιγότερο από 100 ημέρες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές.

Μόνο με τις δικές τους ψήφους, οι Δημοκρατικοί ενέκριναν το πρόγραμμα ύψους άνω των 430 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα στην Βουλή των Αντιπροσώπων για την τελική ψηφοφορία, πριν επικυρωθεί από τον πρόεδρο Μπάιντεν.

Σε σχετική δήλωσή του, ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε την ψήφιση – προϊόν 18μηνων δύσκολων διαπραγματεύσεων. «Χρειάσθηκε να γίνουν πολλοί συμβιβασμοί. Τα σημαντικά πράγματα απαιτούν σχεδόν πάντα συμβιβασμούς», ανέφερε ο Μπάιντεν, ενώ κάλεσε τη Βουλή των Αντιπροσώπων να εγκρίνει το κείμενο χωρίς καθυστερήσεις.

newsbreak.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares