Τρίτη , 16 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

ΗΠΑ – Η Φλόριντα του ΝτεΣάντης έχει 21,8 δισ. πλεόνασμα – Επιχειρήσεις φεύγουν από τις “μπλε” πολιτείες

Εν μέσω οικονομικής ύφεσης και πολύ αβέβαιων καιρών στην Ουάσιγκτον, η Φλόριντα και ο Ρον ΝτεΣάντης συνεχίζουν να κάνουν απίστευτα πράγματα.

Αυτή η πιο πρόσφατη είδηση αποτελεί έκπληξη, ακόμη και για τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του DeSantis. Η Φλόριντα μόλις σημείωσε το μεγαλύτερο κρατικό της πλεόνασμα στην ιστορία σε πάνω από 21 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από το Just the News:

“Η πολιτεία της Φλόριντα παρουσίασε πλεόνασμα 21,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το οικονομικό έτος 2022, το υψηλότερο στην ιστορία της πολιτείας και περισσότερο από 21% υψηλότερο από το σχέδιο δαπανών της πολιτείας, δήλωσε την Πέμπτη ο κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντης.

Οι εισπράξεις φόρων τον Μάιο ήταν 742 εκατομμύρια δολάρια πάνω από τις εκτιμήσεις. Τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον Ιούνιο είναι περίπου 950 εκατομμύρια δολάρια πάνω από τις εκτιμήσεις.”

Άνθρωποι και επιχειρήσεις καταφεύγουν στην ελεύθερη πολιτεία της Φλόριντα αριστερά και δεξιά και η βιομηχανία των διακοπών συνεχίζει να αναπτύσσεται.

“Παρά τους αντίθετους ανέμους που δημιουργούνται από τις πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν, η Φλόριντα βρίσκεται σε ισχυρή δημοσιονομική θέση επειδή διατηρήσαμε την ελευθερία και κρατήσαμε την οικονομία μας ανοιχτή”, δήλωσε ο DeSantis. «Οι υπεύθυνες πολιτικές μας μάς επέτρεψαν να κάνουμε ρεκόρ επενδύσεων για να υποστηρίξουμε τις κοινότητές μας, να προωθήσουμε την εκπαίδευση, να προστατέψουμε το περιβάλλον και να παρέχουμε φορολογικές ελαφρύνσεις ρεκόρ για τους κατοίκους της Φλόριντα, ενώ δημιουργούμε αποθέματα ρεκόρ για την προστασία του κράτους από τις απερίσκεπτες δημοσιονομικές πολιτικές της Ουάσιγκτον».

 

Η Φλόριντα συνεχίζει επίσης να ξεπερνά το έθνος με ρεκόρ αύξησης της απασχόλησης και χαμηλή ανεργία.

Το ποσοστό ανεργίας παραμένει σταθερό στο 3%, 0,6% χαμηλότερο από το εθνικό ποσοστό. Παρέμεινε χαμηλότερο από το εθνικό επιτόκιο για 18 συνεχείς μήνες, από τον Δεκέμβριο του 2020, και μειώθηκε ή διατηρήθηκε σταθερό για 22 συνεχείς μήνες.

Μεταξύ Μαΐου 2021 και Μαΐου 2022, το εργατικό δυναμικό της Φλόριντα αυξήθηκε κατά 313.000 θέσεις εργασίας, ή 3%, ταχύτερα από το εθνικό ποσοστό 2,2% κατά τη διάρκεια του έτους.

Επίσης, μεταξύ Μαΐου 2021 και Μαΐου 2022, η συνολική απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα της Φλόριντα αυξήθηκε κατά 459.500 θέσεις εργασίας με ρυθμό 5,9%, ταχύτερα από τον εθνικό ρυθμό του 5,1% κατά τη διάρκεια του έτους

 

πηγή: notthebee.com

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares