Κυριακή , 22 Μαΐου 2022

ΗΠΑ – Γυναίκα κατηγόρησε άνδρα για “βιασμό” επειδή…τον είδε στον ύπνο της! – Τσιμουδιά από φεμινίστριες!

Ένας άνδρας που φυλακίστηκε για 28 χρόνια αφού μια γυναίκα είπε ότι ονειρευόταν ότι τη βίασε, θα μπορούσε να απελευθερωθεί αφού ένας δικαστής του Ντένβερ ανέτρεψε την καταδίκη του, λέγοντας ότι πιθανότατα θα αθωωνόταν σε νέα δίκη επειδή κάποιος άλλος ομολόγησε το έγκλημα.

Πρόκειται για τον Clarence Moses-EL που καταδικάστηκε το 1988  σε 48 χρόνια φυλάκιση για βιασμό και επίθεση σε μια γυναίκα όταν επέστρεφε στο σπίτι από μια νύχτα που έπινε. Όταν η αστυνομία ρώτησε αρχικά ποιος της επιτέθηκε, κατονόμασε τον άνδρα που αργότερα ομολόγησε.

Μία ημέρα μετά την επίθεση, ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο, η γυναίκα αναγνώρισε τον Μωυσή-ΕΛ ως τον επιτιθέμενό της, λέγοντας ότι το πρόσωπό του της ήρθε σε ένα όνειρο!

Ο Moses-EL ισχυρίστηκε εδώ και καιρό ότι ήταν αθώος. Αλλά οι προσπάθειές του να ασκήσει έφεση κατά της καταδίκης του ήταν ανεπιτυχείς, εν μέρει επειδή η αστυνομία του Ντένβερ πέταξε τα στοιχεία DNA από την επίθεση. Η αστυνομία κατέστρεψε μπατονέτες σώματος και τα ρούχα του θύματος παρά την εντολή δικαστή να τα διατηρήσει για έλεγχο που θα μπορούσε να επιβεβαιώσει την ενοχή ή την αθωότητα του Μωυσή-ΕΛ.

Εν τέλει, το 2016 πραγματοποιήθηκε η τελευταία δίκη, όπου και η δικαιοσύνη αποφάσισε να αθωώσει το πραγματικό θύμα από μια βαριά ψευδή κατηγορία βιασμού. Σημειώνεται, πως θα γίνουν συνεκτιμήσεις για το αν θα έχει το δικαίωμα ο πρώην αδικοφυλακισμένςο να ασκήσει αγωγή κατά της πολιτείας.

Πηγή: dailymail.co.uk

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares