Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

ΗΠΑ: Δικαστής αρνείται να αναβάλει τη δίκη του Στιβ Μπάνον παρά την κατάθεση για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Απορρίπτεται το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η έναρξη της δίκης του Στιβ Μπάνον –άλλοτε στενού συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ–, που διώκεται για «παρακώλυση έρευνας του Κογκρέσου», παρά την όψιμη προσφορά του να συνεργαστεί, καταθέτοντας για την εισβολή στο Καπιτώλιο.

«Δεν βλέπω κανέναν λόγο να καθυστερήσει αυτή η υπόθεση περαιτέρω», είπε ο δικαστής Καρλ Νίκολς, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε αρκετά ΜΜΕ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να αναβληθεί η έναρξη της δίκης του Στιβ Μπάνον. Ο άλλοτε κορυφαίος σύμβουλος του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, διώκεται ποινικά διότι αρνήθηκε επί μήνες να συνεργαστεί με την ειδική εξεταστική επιτροπή. Η δίωξη σε βάρος του 68χρονου ασκήθηκε τον Νοέμβριο του 2021· η δίκη του έχει οριστεί να αρχίσει τη 18η Ιουλίου.

Συνήγοροί του ζήταγαν να καθυστερήσει η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ως τον Οκτώβριο, ώστε να μην συμπέσει με τις δημόσιες ακροάσεις της ειδικής εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, αίτημα όμως το οποίο απέρριψε ο δικαστής.

Το σαββατοκύριακο, ο Στιβ Μπάνον έκανε εντέλει στροφή 180 μοιρών, αποδεχόμενος να συνεργαστεί στην έρευνα, κάτι που εισαγγελέας εξέλαβε ως «ελιγμό της ύστατης στιγμής για να αποφύγει» τη δίκη του.

newsit.gr

Shares