Παρασκευή , 21 Ιουνίου 2024

ΗΠΑ: Χιλιάδες επισκέπτες παγιδευμένοι στην έρημο της Νεβάδα – Ένας νεκρός

Χιλιάδες άτομα βρίσκονται παγιδευμένα στον χώρο του Φεστιβάλ στην Καλιφόρνια, καθώς δεν επιτρέπεται ούτε η έξοδος αλλά ούτε και η είσοδος λόγω καταρρακτωδών καταιγίδων που έχουν μετατρέψει την περιοχή σε λασπώδες έλος με την εκδήλωση να λήγει άδοξα.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο φεστιβάλ Burning Man που διεξάγεται στην έρημο της Νεβάδα στην Καλιφόρνια, που μετατράπηκε σε χάος, όταν οι υπεύθυνοι έκλεισαν τις πύλες του, εγκλωβίζοντας 73.000 επισκέπτες σε απόκοσμες συνθήκες εν μέσω πλημμυρών, λέγοντας τους να αποθηκεύσουν φαγητό και νερό.

Χιλιάδες άτομα βρίσκονται παγιδευμένα στον χώρο του Φεστιβάλ, καθώς δεν επιτρέπεται ούτε η έξοδος αλλά ούτε και η είσοδος λόγω καταρρακτωδών καταιγίδων, που έχουν μετατρέψει την περιοχή σε λασπώδες έλος με την εκδήλωση να λήγει άδοξα. Περίπου 15 εκατοστά βροχής έχουν πέσει από το Σάββατο, ενώ σήμερα αναμένονται ακόμα 7 εκατοστά.

Το φεστιβάλ που μετατράπηκε σε κόλαση για τους παρευρισκομένους είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου, με το γραφείο του Σερίφη της βόρειας Νεβάδα να αναφέρει ότι ο θάνατος σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των καταιγίδων, ωστόσο δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την αιτία θανάτου ή την ταυτότητα του ατόμου που έχασε τη ζωή του.

«Καθώς ο θάνατος ακόμα διερευνάται, αυτή την ώρα δεν έχουμε περαιτέρω πληροφορίες διαθέσιμες», ανακοίνωνε το γραφείο του Σερίφη το βράδυ του Σαββάτου.

Δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες ενημερώθηκαν ότι πρέπει να παραμείνουν στη θέση τους και να αποθηκεύσουν φαγητό και νερό το τελευταίο Σαββατοκύριακο της «ηδονιστικής» εκδήλωσης, που μετατράπηκε στο απόλυτο χάος από την Παρασκευή, που άρχισαν να επικρατούν συνθήκες παγωνιάς με λάσπες, κάνοντας ακόμα και διάσημους καλλιτέχνες όπως ο Κρις Ροκ να προσπαθούν να βρουν τρόπο να γλιτώσουν τον κατακλυσμό.

newsbomb

Shares