Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

ΗΠΑ: «Aσφαλείς οι Έλληνες – Κάποιοι δεν έφτασαν στα σπίτια τους εξαιτίας της χιονοθύελλας»

Για τις δραματικές στιγμές στις ΗΠΑ με τον κυκλώνα «βόμβα» που έχει προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων νεκρών μίλησε ο Χρήστος Χρηστάκης, ιερέας στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.

Ο πάτερ Χρήστος Χρηστάκης αναφέρθηκε στην ιστορικών διαστάσεων χιονοκαταιγίδα που έχει παραλύσει ολόκληρες περιοχές και περιέγραψε στην ΕΡΤ για τα όσα δραματικά περνάει ο κόσμος και οι 600 ελληνικές οικογένειες στην πολύπαθη περιοχή. «Ήταν μια τρομερή χιονοθύελλα που προκάλεσε τρομερό χάος σε όλη την περιοχή με πολύ χιόνι, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και όλη η περιοχή τώρα έχει θαφτεί στο χιόνι».

Σύμφωνα με τον πάτερ Χρηστάκη οι κάτοικοι παραμένουν για έκτη μέρα χωρίς νερό και ρεύμα και βρίσκονται αποκλεισμένοι στα σπίτια τους. «Δυστυχώς αυτοί που ήταν αποκλεισμένοι στους δρόμους και δεν πρόλαβαν να πάνε σπίτι ήταν σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Είχαμε και μερικούς θανάτους γιατί μερικοί, δυστυχώς, δεν πρόλαβαν (να φτάσουν στα σπίτια τους). Οπότε ήταν λίγο διαφορετικά τα Χριστούγεννα».

«Τώρα είναι -2 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία είχε φτάσει μέχρι τους -20 βαθμούς Κελσίου τις προηγούμενες μέρες» είπε αποκαλύπτοντας ότι αυτό που τους επηρέασε ήταν η χιονοθύελλα. «Το χιόνι που έπεσε ξαφνικά μας απέκλεισε. Είναι πρώτη φορά που συμβαίνει τόσο ακραίο το φαινόμενο αυτό» πρόσθεσε ο ιερέας και που αν κρίνει κανείς από τις ενδυματολογικές του επιλογές είναι ένθερμος υποστηρικτής της ΑΕΚ.

Δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το Μπάφαλο λέγοντας ότι είναι μια περιοχή γνωστή για το κρύο και το χιόνι επισημαίνοντας ότι όλοι οι Ελληνες είναι ασφαλείς. «Έχουμε κάποιους ηλικιωμένους που είναι μόνοι στα σπίτια τους, αλλά τους κοιτάξαμε όλους. Όλοι είμαστε καλά», συμπλήρωσε.

 

newsit.gr

Shares