Τετάρτη , 8 Δεκεμβρίου 2021
Τελευταία Νέα

ΗΠΑ: Αντίποινα κατά της τουρκικής οικονομίας-Αντεπίθεση από ΕλληνοΑρμενικά λόμπυ

[adrotate group="4"]
Η εμπορική διάσκεψη μεταξύ κορυφαίων επιχειρηματιών της Καλιφόρνια, της αναπληρώτριας της κυβέρνησης της πολιτείας και ισχυρών Τούρκων επιχειρηματιών, έληξε άδοξα…καθώς δύο συμμετέχοντες ήταν κατηγορηματικά αρνητικοί αναφορικά με την γενοκτονία των Αρμενίων, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ”The Sun” που κυκλοφόρησε την Παρασκευή.

Η εκδήλωση είχε οργανωθεί από το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ ως μέρος του Αμερικανικού-Τουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, και είχε ως βασική ομιλήτρια την αναπληρώτρια Αντικυβερνήτη της Πολιτείας της Καλιφόρνιας Ελένη Κουναλάκη. Επίσης, παρουσιάστηκε και ένα μια εισήγηση από το τμήμα της οικονομικής ανάπτυξης της πολιτείας της Καλιφόρνια, σύμφωνα πάντα με το ”Τhe Sun”.

Παρόντες στην διάσκεψη ήταν και ο αξιωματούχος του Τουρκικού Επιμελητηρίου Ayhan Zeytinoğlu και ο επιχειρηματίας Erisk Kirlikovali. Οι οποίοι ήταν και αυτοί που στάθηκαν κατηγορηματικά αρνητικοί αναφορικά με την Αρμενική γενοκτονία.

Την Παρασκευή η εκπρόσωπος της κας Κουναλάκη, δήλωσε πως η Αντικυβερνήτης, καθώς και οι αξιωματούχοι της Καλιφόρνια “GO-Biz”, μαζί με όλους τους επιχειρηματίες, που συμμετείχαν στην εκδήλωση, αποσύρθηκαν αμέσως και εξέφρασαν της δυσαρέσκεια τους, με αποτέλεσμα η εκδήλωση να ακυρωθεί.

Η ίδια η Κουναλάκη δήλωσε πως η συμμετοχή αντιβαίνει στις αξίες του κράτους σε σχέση με ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. ”Ενοχλήθηκα εντόνως όταν πληροφορήθηκα την συμμετοχή, στην συνεδρίαση των ΗΠΑ-Τουρκικών Επιχειρηματικών Συμβουλίων, ατόμων που αντετίθενται και αρνούνται την Γενοκτονία των Αρμενίων. Η Καλιφόρνια στεκόταν πάντα και θα συνεχίσει να στέκεται ισχυρά στο πλευρό της αλήθειας και της δικαιοσύνης για το τραγικό και ατιμώρητο αυτό έγκλημα”.

 

Η Nora Hovsepian, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Επιτροπής της Αρμενικής Κοινότητας της Δυτικής Περιφέρειας των ΗΠΑ, δήλωσε: ” Είμαστε ευγνώμονες απέναντι στην κα Κουναλάκη, για την στάση που κράτησε και ακύρωσε την συγκεκριμένη εκδήλωση, όπου είχαν σκοπό να παρευρεθούν άτομα που είναι αρνητές της Αρμενικής γενοκτονίας.

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι η Τουρκία με τη στάση της και τη συμπεριφορά της έχει χάσει τα ερείσματα που διέθετε στο παρελθόν τόσο στις ΗΠΑ, όσο και Παγκοσμίως.

Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάϊντεν δεν είναι απλά μια συμβολική πράξη, αλλά έχει πολύ βαθύτερες επιπτώσεις οι οποίες όπως διαπιστώσαμε προκάλεσαν τεράστια προβλήματα στους Τούρκους επιχειρηματίες.

Η ένταξη της Τουρκίας στις πολύ λίγες χώρες που έχουν πραγματοποιήσει γενοκτονία , έχει διαχρονική και βαρύνουσα σημασία όχι μόνο για την τρέχουσα χρονική περίοδο, αλλά για πάντα.

Τόσο η τωρινή γενναιά όσο και οι μεταγενέστερες της Τουρκίας, θα φέρνουν την “Παγκόσμια ρετσινιά”, ότι οι πρόγονοί τους διέπραξαν γενοκτονία σε βάρος ενός άλλου λαού και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει μελλοντικά.

Η σθεναρή αντίσταση και η δέουσα αντίδραση της Αναπληρώτριας Κυβερνήτη της Πολιτείας της Καλλιφόρνια κ. Κουναλάκη ενάντια στους δύο Τούρκους επιχειρηματίες, αρνητές της Αρμενικής γενοκτονίας, καταδεικνύει την επιθυμία της πολιτισμένης Αμερικανικής κοινωνίας να αποκηρύξει όλους εκείνους που δεν ασπάζονται τις αξίες της ανθρώπινης ζωής και της σημασίας της.

 

Θεωρείται πολύ πιθανό ανάλογες κινήσεις να δούμε μελλοντικά να συμβούν και σε άλλα σημεία είτε των ΗΠΑ, είτε Παγκοσμίως.

Κλείνοντας θα πρέπει να επισημάνουμε την αργαστή συνεργασία Αρμενίων-Ελλήνων και Ισραηλινών που διαβιούν στις ΗΠΑ , ενάντια στην τουρκική θηριωδία του παρελθόντος , αλλά και στην προκλητικότητα του αμετανόητου Ερντογάν, ο οποίος συνεχίζει είτε να δηλώνει παρόν όπου υπάρχει ένταση Παγκοσμίως, είτε να δημιουργεί ο ίδιος και η χώρα του εντάσεις.

Ο καιρός όπου το Ελληνικό λόμπυ στις ΗΠΑ θα κληθεί για μια ακόμη φορά να βοηθήσει την μητέρα Ελλάδα και την Κύπρο ενάντια στην Τουρκία, έχει φθάσει ξανά, αφού εκτιμούμε ότι από τις 20 Ιουλίου και μετά ο Ερντογάν θα υιοθετήσει άκρως επιθετική ατζέντα σε βάρος της Κύπρου και της Ελλάδας στη ΝΑ Μεσόγειο.

 

Πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares