Παρασκευή , 21 Ιουνίου 2024

Ηotspot στο αεροδρόμιο Ρόδου για τους τουρίστες που έχασαν τα έγγραφά τους

5935475

Όλα τα μέτρα για όσους εκκένωσαν οικισμούς

Μέτρα για τους τουρίστες αλλά και τους πολίτες που εκκένωσαν περιοχές της Ρόδου λόγω της πυρκαγιάς στο νησί, έχουν λάβει οι Αρχές.

Αυτό που αναφέρεται από την αρχή είναι πως προτεραιότητα δίνεται στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, τόσο στη φωτιά που κάιει στην Ρόδο όσο και στις άλλες φωτιές.

Από εκεί και πέρα έχουν παρθεί μέτρα για όσους φεύγουν από τις πυρόπληκτες περιοχές, ενώ υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τους τουρίστες που έχασαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα στις φωτιές, ωστόσο θα πρέπει να γυρίσουν στη χώρα τους.

Στο μεταξύ, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, έχει ενεργοποιηθεί η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου για να διευκολυνθεί η εκκένωση ξένων πολιτών.

Τα μέτρα για τους όσους εκκένωσαν οικισμούς:

-Εξασφαλίστηκαν χώροι για την προσωρινή φιλοξενία χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών που απομακρύνθηκαν από τις εστίες ή τα καταλύματά τους, σε ξενοδοχεία, συνεδριακά κέντρο, γυμναστήρια, σχολεία και δημόσιους/ δημοτικούς χώρους.

-Υπήρξε μέριμνα για την παροχή τροφής, νερού και παρακολούθησης από γιατρό στους χώρους φιλοξενίας.

-Υπεύθυνοι guest relations ξενοδοχείων θα πάνε στους χώρους φιλοξενίας (για όσους είναι σε ξενοδοχεία θα το φροντίσουν οι ξενοδόχοι) ώστε οι επισκέπτες που το επιθυμούν να έρθουν σε επικοινωνία με tour operators και παράλληλα να υπάρχει καλύτερη εικόνα πού έχει βρει προσωρινή στέγη ο καθένας. Θα δράσουν ως σύνδεσμοι δηλαδή. Στα σχολεία αυτή τη ευθύνη θα την αναλάβουν οι διευθυντές.

-Σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ και πρεσβείες θα λειτουργήσει σήμερα hotspot στο αεροδρόμιο Ρόδου, ώστε επισκέπτες που έχασαν ή δεν πήραν μαζί τους τα ταξιδιωτικά έγγραφά τους κατά τις εκκενώσεις να μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους χωρίς δυσκολία. Επιπροσθέτως, σήμερα, σε συνεννόηση με τον ιατρικό σύλλογο, θα πάνε ξανά γιατροί και παιδίατροι στους χώρους φιλοξενίας.

Πηγή: protothema.gr

Shares