Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ιωάννης Μάζης – Η πρόταση ΣΟΚ για τους Τούρκους – Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα νότια της Κρήτης και στο Καστελόριζο

Αλοίμονο για το αν θα αναπνεύσουμε θα πρέπει να ζητάμε την άδεια της Άγκυρας. Αλοίμονο!», σημείωσε ο Δρ Ιωάννης Μάζης, Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, μιλώντας στο Kontra News και τον Γιώργο Μελιγγώνη, απαντώντας στο ερώτημα αν θα… σκοντάψουν οι ελληνικές έρευνες για φυσικό αέριο δυτικά της Κρήτης και νότια της Πελοποννήσου.

Ο κ. Μάζης τόνισε ότι η ελληνική κίνηση είχε περισσότερο πολιτικά κίνητρα, υπογραμμίζοντας ότι για να γίνει η εκμετάλλευση των ελληνικών κοιτασμάτων θα χρειαστεί να περάσουν «οκτώ με δέκα χρόνια».

Ο Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών χαρακτήρισε ως «καλή» την ελληνική κίνηση, σημειώνοντας ότι «με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα δηλώνει ότι έχει την διάθεση να προχωρήσει στην αξιοποίηση του ορυκτού της πλούτου, χωρίς να περιμένει να πάρει την άδεια της Άγκυρας».

 

 

«Θα ήθελα όμως νοτίως της Κρήτης και πέριξ του Καστεολορίζου να κηρυχθούν δύο NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά για ετήσια διάρκεια», συμπλήρωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra.

Σύμφωνα με τον κ. Μάζη, η Τουρκία θέλει να μας παρουσιάσει επιτηθεμους. «Άρα με τις NAVTEX αυτές και με την παρουσία πολεμικών μονάδων, υποβρυχίων, φρεγατών και οτιδήποτε άλλο, στον χώρο τον συγκεκριμένο, θα είναι η Τουρκία η επιτηθέμενη», ανέφερε.

 

Shares