Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

“Είναι επικίνδυνος”! Μαρτυρίες “φωτιά” για τον… νταή πατέρα που επιτέθηκε σε 11χρονο σε σχολείο…


Σκηνές σοκ εκτυλίχθηκαν σε δημοτικό σχολείο στους Αμπελόκηπους με πατέρα μιας μαθήτριας να επιτίθεται σε 11χρονο μαθητή από τις Φιλιππίνες! “Κατάλαβα τι συμβαίνει διότι αυτός ο άνθρωπος εκφράζει επανειλημμένα την ρατσιστική του γνώμη” λέει σοκαρισμένη μια μητέρα που είδε το περιστατικό. “Είναι ζήτημα χρόνου να ξαναγίνει κάτι τέτοιο” . Όλες οι τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης που προκαλεί -δικαίως- σφοδρές αντιδράσεις.


Σοκ προκαλεί η επίθεση που δέχτηκε ένας 11χρονος μαθητής σε δημοτικό σχολείο από τον πατέρα μιας συμμαθήτριάς του, στους Αμπελόκηπους.

Σε βάρος του άνδρα έχει σχηματιστεί δικογραφία για πρόκληση σωματικής βλάβης και όπως είναι λογικό, στην σχολική κοινότητα της περιοχής έχει προκληθεί αναστάτωση καθώς πρόκειται για ένα περιστατικό που έχει τρομάξει τόσο τους γονείς αλλά και τα παιδιά του συγκεκριμένου σχολείου.

Μάρτυρες της βίαιης επίθεσης έγιναν γονείς, μαθητές αλλά και δάσκαλοι την περασμένη Παρασκευή, 06.12.2019. Μια μητέρα μαθητών του σχολείου που βρέθηκε μπροστά στο περιστατικό, περιγράφει καρέ – καρέ στο newsit.gr την επίθεση που έγινε εις βάρος του Φιλιππινέζου μαθητή.

Η σοκαριστική επίθεση στο σχολείο όπως την περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας
“Το περιστατικό αυτό έγινε την περασμένη Παρασκευή έξω από το σχολείο των παιδιών μου. Έτυχε να είμαι μπροστά και θα καταθέσω και σαν μάρτυρας”, τονίζει αρχικά για τα όσα έγιναν στο σχολείο.

Και συνεχίζει: “Είχα έρθει να πάρω τα παιδιά μου εκείνη την ώρα από το σχολείο. Καθώς πλησίαζα την κεντρική είσοδο ακούω έντονη φασαρία, προχωράω πιο γρήγορα να δω τι συμβαίνει και βλέπω τον δράστη να σπρώχνει έναν μαθητή και να τον βρίζει. Είχα σοκαριστεί.

Κατάλαβα τι συμβαίνει και γιατί γίνεται αυτό, διότι αυτός ο άνθρωπος εκφράζει επανειλημμένα την ρατσιστική του γνώμη. Αυτό που με σόκαρε είναι ότι κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν έκανε κάτι για να σταματήσει όλο αυτό. Το συγκεκριμένο σχολείο είναι γεμάτο με παιδιά από τις Φιλιππίνες και είναι ζήτημα χρόνου να ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Αυτός ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος και για τα παιδιά μας και για την κοινωνία. Έμαθα ότι την προηγούμενη ημέρα είχε γίνει μια παρεξήγηση με την κόρη του δράστη και το θύμα. Είναι καλά το παιδί στην υγεία του μαθαίνω”.

Να σημειωθεί πως το σχολείο αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί και πολυπολιτισμικό, καθώς οι Έλληνες μαθητές συνυπάρχουν αρμονικά εδώ και αρκετά χρόνια με μαθητές που κατάγονται από τις Φιλιππίνες και την Ινδονησία.

Μια μητέρα μαθητή υποστηρίζει πως η συγκεκριμένη επίθεση ενδέχεται να έχει ρατσιστικό χαρακτήρα…

Δείτε το βίντεο του newsit.gr από το σχολείο όπου σημειώθηκε η επίθεση

 

Ρεπορτάζ: Στέργιος Σαμαρτζής.

 

newsit

Shares