Κυριακή , 29 Μαΐου 2022
Τελευταία Νέα

Ινδονησία: Βανδαλισμός Χριστιανικού κοιμητηρίου από μικρά παιδιά…

Συνέβη στην πολυπληθέστερη μουσουλμανική χώρα του κόσμου και προκαλεί ανησυχία και θλίψη στον Χριστιανικό κόσμο… 

Στις 16 Ιουνίου, μαθητές σχολείου από την πόλη Σόλο, στην επαρχία της Κεντρικής Ιάβας, βανδάλισαν δώδεκα τάφους στο κοιμητήριο Σεμόρο Κεμπάρ. Οι δράστες αφαίρεσαν τα ονόματα και τα σύμβολα από τα μνήματα και τούς προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές. Οι ηλικίες των μαθητών κυμαίνονταν από τα εννέα έως τα δώδεκα χρόνια.

Τα ανήλικα παιδιά παρακολουθούσαν ένα κοντινό σχολείο, (σ.σ. πιθανώς ισλαμικό), το οποίο λειτουργούσε χωρίς την απαραίτητη εκπαιδευτική άδεια. Υπάρχουν υποψίες πως οι βανδαλισμοί είναι προϊόν θρησκευτικής μισαλλοδοξίας και πηγάζουν από τις διδασκαλίες που δέχονταν οι μαθητές στο σχολείο.

Φωτογραφία από το κοιμητήριο 

Christian cemetery reported desecrated by children in Indonesia | Catholic News in Asia | LiCAS.news | Licas News

Η αστυνομία επιθεωρεί τις ζημιές

Ο Ανδρέας Μπούντι, Χριστιανός κάτοικος της Σόλο, ένοιωσε βαθιά θλίψη όταν αντίκρυσε τους τάφους της μητέρας του και της συζύγου του να έχουν “αποκεφαλιστεί” καθώς οι δράστες έσπασαν όλους τους σταυρούς και τα Χριστιανικά σύμβολα στο κοιιμητήριο.

Ο δήμαρχος της πόλης, Ρακαμπουμίνγκ Ράκα εξέφρασε την οργή του μαθαίνοντας ότι το συμβάν είχε θρησκευτικά κίνητρα και ότι ο βανδαλισμός πραγματοποιήθηκε από παιδιά. Ο ίδιος τόνισε: “Διακόψτε [τη λειτουργία του σχολείου]. Είναι όλο ένα λάθος, οι δάσκαλοι, οι μαθητές…θα συμβουλέψουμε τα παιδιά και θα διορθώσουμε τον τρόπο σκέψης τους.”

Islam in Indonesia - Wikipedia

Ο θρησκευτικός χάρτης της Ινδονησίας

Οι αρχές της πόλης ανέφεραν τους διαχειριστές του “εκπαιδευτικού ιδρύματος” και τους δασκάλους στην ασυνομία, κατηγορώντας τους για υποκίνηση εγκλήματος μίσους. Τα 39 παιδιά που παρακολουθούν το συγκεκριμένο σχολείο θα λάβουν συμβουλές από ειδικούς. Η κοινή γνώμη της Ινδονησίας καταδικάζει την πράξη τους και πολλοί πολίτες ζητούν λεπτομερειακή έρευνα για να διαπιστωθεί αν υπήρξε καθοδήγηση των παιδιών από δογματικούς εκπαιδευτικούς.

Ο Αδελφός Χέρι Γουιμπόγουο, ο γραμματέας της Διαθρησκευτικής Επιτροπής της Συνόδου των Ινδονήσιων Επισκόπων ζητά τη δημιουργία καταστατικού και ειδικών κανόνων καθώς οι βάνδαλοι ήταν παιδιά. Ο Γουιμπόγουο ελπίζει στην παρέμβαση της δικαιοσύνης έτσι ώστε “να μην επαναληφθούν ποτέ παρόμοια περιστατικά” στο μέλλον.

 

Πηγή: Persecution.org – International Christian Concern, (ICC)

Του ειδικού συνεργάτη

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares