Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Ινδονησία: Στη φυλακή όποιος κάνει σεξ και δεν είναι παντρεμένος

Η τιμωρία για μοιχεία μπορεί να εφαρμοστεί μόνο εάν υπάρχουν μέρη που υποβάλλουν καταγγελίες στις Αρχές

Το κοινοβούλιο της Ινδονησίας αναμένεται να ψηφίσει το Δεκέμβριο ένα νέο ποινικό νόμο που θα τιμωρεί το σεξ εκτός γάμου με φυλάκιση έως και ενός έτους.

Ο Bambang Wuryanto, πολιτικός που συμμετέχει στο σχέδιο, δήλωσε ότι ο κώδικας θα μπορούσε να ψηφιστεί ήδη από την επόμενη εβδομάδα.

Ο νόμος, εάν ψηφιστεί, θα ισχύει τόσο για τους πολίτες της Ινδονησίας όσο και για τους αλλοδαπούς.

Η τιμωρία για μοιχεία μπορεί να εφαρμοστεί μόνο εάν υπάρχουν μέρη που υποβάλλουν καταγγελίες στις Αρχές.

Για όσους είναι παντρεμένοι, το μέρος που δικαιούται να υποβάλει καταγγελία είναι ο σύζυγος ή η σύζυγος του δράστη.

Ο νόμος επιτρέπει επίσης στους γονείς άγαμων ατόμων να τους καταγγείλουν για σεξουαλική πράξη. Η συμβίωση πριν από το γάμο θα απαγορευτεί επίσης και όσοι καταδικάζονται μπορεί να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έξι μηνών.

Επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσουν οι κανόνες στην εικόνα της Ινδονησίας ως προορισμού διακοπών και επενδύσεων, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Shinta Widjaja Sukamdani, αναπληρωτής πρόεδρος της Ένωσης Εργοδοτών της Ινδονησίας (APINDO), δήλωσε: «Για τον επιχειρηματικό τομέα, η εφαρμογή αυτού του εθιμικού δικαίου θα δημιουργήσει νομική αβεβαιότητα και θα κάνει τους επενδυτές να επανεξετάσουν το ενδεχόμενο να επενδύσουν στην Ινδονησία».

Το προηγούμενο σχέδιο του κώδικα επρόκειτο να ψηφιστεί το 2019, αλλά προκάλεσε πανεθνικές διαμαρτυρίες με δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες σε διαδηλώσεις.

Πολλοί, μεταξύ των οποίων και φοιτητές, κατέβηκαν στους δρόμους σε πόλεις σε ολόκληρη την Ινδονησία με τις κυριότερες συγκρούσεις να λαμβάνουν χώρα στην πρωτεύουσα Τζακάρτα.

Δακρυγόνα και κανόνια νερού χρησιμοποιήθηκαν εναντίον διαδηλωτών που είχαν πετάξει πέτρες στην αστυνομία.

pronews.gr

Shares