Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ινδονησία: Προτείνουν την ίδρυση “Τουρκικού χωριού” για την προώθηση των διμερών σχέσεων

Αξιωματούχοι στην Ινδονησία πρότειναν την ίδρυση “Τουρκικού χωριού” στη μητροπολιτικής περιοχής της πρωτεύουσας Τζακάρτα για να προωθήσουν όχι μόνο την τουρκική γλώσσα, κουλτούρα και κουζίνα αλλά και τους εμπορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.

Το προτεινόμενο χωριό θα κτιστεί στην πόλη Ντεπόκ, ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης Μουχάμαντ Ιντρίς στο Πρακτορείο Ανατολή. Είχε προηγηθεί τηλεδιάσκεψη του αντιδημάρχου Ιμάμ Μπουντί Χαρτόνο με τον πρεσβευτή της Ινδονησίας στην Άγκυρα, Λάλου Μουχάμαντ Ικμπάλ. Το Ντεπόκ που παρουσιάζει ταχύτατη αύξηση του πληθυσμού, χρειάζεται άμεσα αποτελεσματικές δημόσιες υπηρεσίες και υποδομές, πρόσθεσε ο Ιντρίς.

Ο Χαρτόνο επισήμανε ότι η κυβέρνηση αναζητά συνεργασία για επενδύσεις προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη των υποδομών και των βιομηχανικών περιοχών της πόλης, μέσω της πρεσβείας της Ινδονησίας στην Τουρκία. “Το Τουρκικό χωριό θα ωθήσει τις επενδύσεις και την εμπορική συνεργασία με την Τουρκία,” τόνισε ο Χαρτόνο, για να συνεχίσει λέγοντας ότι “η κυβέρνηση της πόλης σχεδιάζει να προσκαλέσει τουρκικές εταιρείες για την οικοδόμηση του ‘χωριού’.” Ο δήμαρχος Ιντρίς ανέφερε επίσης ότι η οικονομία του Ντεπόκ αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 5% φέτος και 6% το 2022.

Ο δήμαρχος πρότεινε την εξαγωγή διακοσμητικών ψαριών στην Τουρκία καθώς η Ινδονησία έχει ήδη εισέλθει στην ευρωπαϊκή αγορά, πουλώντας πολύχρωμα διακοσμητικά μικρά ψάρια. Ο Ινδονήσιος πρέσβης στην Τουρκία έχει ζητήσει από τις αρχές της πόλης να δημιουργήσουν προγράμματα υποδομών και βιομηχανικών χώρων έτσι ώστε να προσφερθούν στους Τούρκους επενδυτές δια μέσου συνεργασίας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και άλλων σχημάτων.

Πηγή: Anadolu Agency

Toυ ειδικού συνεργάτη

Shares