Σάββατο , 25 Ιουνίου 2022
Τελευταία Νέα

Ινδία: Ξεκινάει περιορισμούς στις εξαγωγές ζάχαρης

Κατέχει την μεγαλύτερη παραγωγή παγκοσμίως

Η ινδική κυβέρνηση κατέστησε σαφές την Τετάρτη (25/5), όπως ενημερώνει το CNN, ότι περιορίζει τις εξαγωγές ζάχαρης στους 10εκ. τόνους για την περίοδο που διαρκεί μέχρι τον Σεπτέμβριο. Αυτό γίνεται, όπως τονίζεται αρμοδίως, για να διατηρηθούν οι τιμές υπό έλεγχο, την ώρα που στη χώρα ο πληθωρισμός τρέχει με 7,8%, στο μεγαλύτερο επίπεδο δηλαδή εδώ και οκτώ χρόνια.

Το μέτρο έχει επίσης ως στόχο την διατήρηση των αποθεμάτων ζάχαρης για τις εσωτερικές ανάγκες της χώρας μετά από μία περίοδο κατά την οποία η ζήτηση εκτοξεύτηκε, ιδιαίτερα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Η κίνηση αυτή της Ινδίας έρχεται μόλις μερικές ημέρες μετά την απόφαση να απαγορεύσει τις εξαγωγές σιταριού, και πάλι για να διασφαλίσει ότι τα αποθέματα για το εσωτερικό είναι επαρκή.

Η τιμή της ζάχαρης πάντως, ως προς την εξαγωγή της, βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα η διαπραγμάτευση για μελλοντικά συμβόλαια αυτήν την περίοδο γίνεται στα 556,50 δολάρια ανά μετρικό τόνο, τιμή που είναι 13% υψηλότερη σε σχέση με αυτές του Ιανουαρίου και 26% σε σχέση με αυτές που ίσχυαν ένα χρόνο πριν.

Ο περιορισμός των εξαγωγών από την Ινδία βέβαια, σ’ ένα τόσο βασικό είδος διατροφής, αναμένεται να προκάλεσει νέες δυσλειτουργίες στην παγκόσμια αγορά.

pronews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares