Κυριακή , 16 Ιουνίου 2024
Τελευταία Νέα

Ινδία: Τουλάχιστον 24 νεκροί από φωτιά που ξέσπασε σε παιχνιδότοπο – Πολλά παιδιά ανάμεσά τους

Με τις επιχειρήσεις διάσωσης να συνεχίζονται στην επαρχία Ραζκότ, ο δήμαρχος της περιοχής είπε στο Reuters ότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί. Τοπικός αξιωματούχος έκανε λόγο για τουλάχιστον 16 νεκρούς.

Περισσότερα από 300 άτομα βρίσκονταν στον χώρο διώροφης κατασκευής όταν ξέσπασε η φωτιά είπε σε δημοσιογράφους ένας αξιωματικός της πυροσβεστικής του Ραζκότ.

«Επικεντρωνόμαστε στις επιχειρήσεις διάσωσης και να σώσουμε ζωές. Θα διασφαλίσουμε ότι θα τιμωρηθούν αυστηρά εκείνοι που ευθύνονται για αυτό το περιστατικό», δήλωσε η δήμαρχος Ναγιάνα Πεχνταντίγια.

Τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν μια τεράστια φωτιά να τυλίγει τον χώρο που παιχνιδιού και πυκνά σύννεφα καπνού στον ουρανό. Ολόκληρη η υποδομή καταστράφηκε από τις φλόγες.

Ένας αξιωματούχος σε τοπικό νοσοκομείο είπε ότι ορισμένα από τα πτώματα απανθρακώθηκαν σε βαθμό που δεν μπορεί να ταυτοποιηθούν.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ανάρτησε στο Χ ότι η τοπική διοίκηση εργάζεται για την παροχή βοήθειας στους πληγέντες. «Νιώθω μεγάλη οδύνη από το δυστύχημα με την πυρκαγιά στο Ραζκότ. Οι σκέψεις μου είναι με όλους εκείνους που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα», τόνισε ο Μόντι.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της περιοχής, τόνισε ότι οι πυροσβέστες έχουν θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο. Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των εύφλεκων υλικών των κατασκευών, τόνισε. «Η αιτία της πυρκαγιάς δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί», είπε.

Σύμφωνα με μμε δύο άτομα συνελήφθησαν από την αστυνομία σε σχέση με το τραγικό συμβάν.

ieidiseis

Shares