Τελευταία Νέα

Ινδία: Παρενέργειες σε υγειονομικούς υπαλλήλους κατά την πρώτη ημέρα του εμβολιασμού

Τουλάχιστον 52 υγειονομικοί υπάλληλοι, οι οποίοι έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, το Σάββατο στο Νέο Δελχί, παρουσίασαν συμπτώματα παρενεργειών.

Οι 51 από αυτούς έδειξαν ήπιες αντιδράσεις. Ένας χρειάστηκε να νοσηλευτεί για σοβαρότερα συμπτώματα, ανέφερε η κυβέρνηση του Δελχί.

Το άτομο που παρουσίασε την βαριά αντίδραση μεταφέρθηκε αμέσως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του All India Institute of Medical Sciences. Tα συμπτώματά του περιελάμβαναν πονοκέφαλο, εξανθήματα, δυσκολία στην αναπνοή και ταχυκαρδία.

Οι γιατροί και οι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι αρχικά του παρασχέθηκαν Avil και υδροκορτιζόνη, ωστόσο, δεν έδειξε βελτίωση. Σαν αποτέλεσμα, οι γιατροί αποφάσισαν να σταθεροποιήσουν τις αντιδράσεις του με τη χρήση αδρεναλίνης.

To Serum Institute of India, με έδρα την πόλη Πούνε, στα νότια της Βομβάης, παρακευάζει το εμβόλιο Covishield, το οποίο αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την εταιρεία AstraZeneca. Το εγχώριο ινδικό εμβόλιο, το Covaxin παρασκευάζεται από την εταιρεία Bharat Biotech σε συνεργασία με το Ινδικό Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας, (Indian Council of Medical Research).

Πηγή: India.com

Του ειδικού συνεργάτη

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares